Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, General, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Itinerari literari. Les històries naturals. Etapa 5

4 desembre 2020 Sense Comentaris

torín1

  • “A la tarda, com que era diumenge, determinà d’anar amb Novau al Torí, on el capità italià Cantalupo s’alçava en globus aerostàtic. Deixaren el carruatge prop de la Duana, travessaren els carrers de la Barceloneta, plens de gom a gom. Hi havia molta gent als terrats així com als sorrals de la rodalia per contemplar gratuïtament l’espectacle.”

El Torín va ser la primera plaça de braus construïda a Barcelona. Es va inaugruar el juliol de 1834 al barri de la Barceloneta, a l’emplaçament on en l’actualitat hi ha la seu central de Gas Natural. La plaça  era obra de l’arquitecte Josep Fontserè i Domènech, encarregada per la Casa de la Caritat, amb la condició de destinar part de la recaptació a finalitats benèfiques, segons una Reial Cèl·lula de Ferran VII de 1827. La plaça de toros va ser tancada el 1923 i enderrocada el 1946.

collage torín

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.