Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, General, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Itinerari literari. Les històries naturals. Etapa 4

30 novembre 2020 Sense Comentaris
Plaça de Sant Just

Plaça de Sant Just

Travessà el carrer de Lledó i la placeta de Sant Just i s’internà en un laberint de carrers tortuosos, de traçat capritxós. De tant en tant havia d’aplanar-se contra un mur per deixar pas a un carruatge o per evitar els coves regalimants dels peixaters, els quals amb els peus nus i fent equilibris entre la gent, duien la mercaderia damunt del cap.

 Els Lledó van ser una família establerta a la zona que proporcionà importants personatges a la ciutat des del segle XV. En destacà Cristòfor Lledó i Carreres (segles XVII-XVIII), militar i polític, també va ser conseller segon de Barcelona durant la Guerra de Successió. El carrer surt de la Plaça de Sant Just dedicada als germans escolars màrtirs, Just i Pastor, que moriren l’any 304. Dóna al davant de l’esglèsia de Sant Just, les primer notícies històries de la quan són del segle IX. La plaça va crear-se al segle XIX urbanitzant el solar que ocupava l’antic cementiri parroquial. La font de la plaça data de 1367.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.