Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, General, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Itinerari literari. Les històries naturals. Etapa 3

27 novembre 2020 Sense Comentaris

ferran “Continuà el seu camí fins a arribar a les obres d’obertura del nou carrer que el comte d’Espanya, anys abans, havia dedicat a la nefasta memòria de Ferran VII. Allí estigué aturat una estona contemplant les cases que es derruïen i les que simultàniament s’edificaven.”

El carrer de Ferran és un dels carrers més emblemàtics del barri Gòtic de Barcelona. Paral·lel al mar, enllaça la Rambla amb la plaça de Sant Jaume. El carrer fou fruit d’un projecte de l’Ajuntament durant la legislatura de 1820-23 que pretenia unir la Rambla amb la fortalesa de la Ciutadella, i comportà l’obertura de l’actual Plaça de Sant Jaume. Es dedicà inicialment a Ferran VII, rei d’Espanya, amb motiu de la seva visita a Barcelona i fou inaugurat oficialment el 1826. L’Ajuntament, l’1 de març de 1910, acordà canviar el nom de Ferran VII, pel de Ferran, cosa que féu que el carrer deixés d’honorar el rei absolutista.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.