Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, General, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Itinerari literari. Les històries naturals. Etapa 1

20 novembre 2020 Sense Comentaris

academia4“Recomanà molta cura i gran delicadesa per tal de no malmetre la peça extraordinària. Havia resolt desarrelar el bolet i trametre’l a l’Acadèmia de Ciències de Barcelona. Allà podrien plantar-lo novament o petrificar-lo amb el procediment hidrolític de la seva invenció.”

La Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona és un dels punts de trobada d’Antoni de Montpalau, protagonista de la novel·la, i la resta d’homes de l’alta societat barcelonina, on es desenvolupen les xerrades científiques.

“El marquès de La Gralla es prengué com a cosa pròpia l’afer de la petrificació i, aplicant la fòrmula de Montpalau, obtingué un èxit sense precedents. Un cop esdevingué perfectament petri, el bolet fou dreçat, com un monument, en el jardí de l’Acadèmia de Ciències, a sota del qual un rètol de marbre indicava el nom del descobridor, la data exacta de la científica troballa i el nom de l’il·lustre petrificador.”

L’Acadèmia de Ciències (actualment, Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona) va ser fundada a la ciutat l’any 1764 com a societat literària i acadèmica arran de la Conferència Físico-matemàtica Experimental. La seva funció original era reunir els científics catalans per presentar i discutir els avenços científics mundials. A partir del 1891 es va fer càrrec del Servei Horari i el 1904 va fundar l’Observatori Fabra. Disposa d’una biblioteca amb més de cent mil volums que és considerada una de les més importants del país per l’abundància d’obres científiques amb més de tres segles d’antiguitat.

academia collage

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.