Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El gust amarg de la cervesa

13 novembre 2020 Sense Comentaris

   Isabel Clara-Simó fou una escriptora, periodista i política, que va néixer a Alcoi l’any 1943 i que va morir a Barcelona l’any 2020. Era Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Valencia. Exerci l’ensenyament a Bunyol, Figueres i Barcelona. Fou directora de la revista Canigó i va escriure articles en diferents mitjans periodístics. Fou Delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya de 1996 a 1998. De 2016 a 2019 fou Degana de la Institució de les Lletres Catalanes. Va guanyar diversos premis literaris, entre els quals cal destacar el Premi Sant Jordi de Novel·la per La salvatge l’any 1993, la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria l’any 1999 i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes l’any 2017.

El gust amarg de la cervesa és una obra publicada l’any 1999. El protagonista és Ramon, un rellotger paraplegic, que es dedica a espiar els seus veins: Laia, una jove estudiant; Vicenta, una dona gran que té una història interessant i dura i Jordi, la dona del qual li va canviar la vida. El que Ramon no sap és que els seus veïns saben que els espia.

La novel·la no conté grans descripcions de Barcelona però si que surten mencionats llocs dels barris de Les Corts, Sarrià, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Sant Martí i Eixample.

Finalment, us oferim un petit fragment de la novel·la:

“Me’ n feia uns bons tips, cada dia, de banda a banda de la Barcelona desolada i mústega de la postguerra. Jo, en canvi, no n’estava gens, de mústega i desolada: ben al contrari: em sentia fresca i plena de vida, i tot ho veia brillant, amb relleu i acolorit. La meva germana – pobreta!, era tan curta de gambals com un ase vell -deia:” Vicenta, aquesta dèria de caminar et ve de tants anys d’estar tancada a l’internat! Era per pixar-se de riure; ma germana hauria confós una serp amb un budell de gat… Coi, ni que fóssim ella i jo senyoretes de casa bona.”

Gust amarg cervesa

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.