Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Generació gintònic, de Damià del Clot

30 octubre 2020 Sense Comentaris

Generació Gintònic/Damià del Clot. Barcelona: Cossetània, 2006

Damià del Clot és advocat, escriptor i polític nascut a Vilassar de Mar l’any 1973. És membre d’Esquerra Republicana de Catalunya, Alcalde de Vilassar de Mar i President del Consell Comarcal del Maresme. Ha escrit llibres sobre política i sis novel·les. Generació Gintònic és la quarta.

La protagonista de la novel·la és Fiona, un jove estudiant que se sent atreta per seu professor, Martí Ducamp. Quan ell la invita a la seva casa les expectatives de sexe amb el professor es frustren però acaba ballant amb Isabella. Ambdues noies es fan amigues i de la mà d’ Isabella, Fiona entra en el mòn de les festes i els viatges de la Gauche Divine, però això implica que deixa de banda els seus amics de sempre. Es tracta d’una novel·la situada als anys 70 que ens parla del món de la Gauche Divine, l’Escola de Barcelona i que contraposa el món de la modernitat barcelonina, limitada per la dictadura franquista i la modernitat anglesa, que és molt més lliure i interessant.

Els Districtes de Barcelona que tenen protagonisme a la novel·la són: Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Ciutat Vella i Eixample.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

Fiona es va perdre un altre cop en pensaments. Va analitzar els dos mons sobre els quals transcorria la seva vida. Primer, el nou món: la nit de Barcelona, Bocaccio, Bella, els gintònics, el nou cinema i Martí Ducamp. Segon, el món de sempre: Gràcia, el Roxi, la cervesa, Guido i Piero. Després en una situació intermèdia, formant part dels dos mons diferents Natxo, la universitat. No sabia per què, en aquest univers mitjancer entre dos mons i que , alhora, no esdevenia cap món concret, hi situava a Ninette (…)”.

GeneracióGintònic

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.