Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Barcelona Poesia 2020

6 octubre 2020 Sense Comentaris

I, amb mig any de retard, arriba el festival Barcelona Poesia…

En aquesta edició trobarem poesia en diversos formats:

  • Trobem diverses taules rodones i taules de debat amb temes que van des de Josep Carner (per rememorar el 50è aniversari de la seva mort), com sorgeix un llibre de poemes, o  plantejar-se què és un vers en el segle XXI i un Fòrum Poètic, proposta de Jordi Oliveras on set persones que hauran triat set poemes i en compartiran els motius.
  • Recitals en diferents estils i formats, des de la tradicional glosa (poesia improvisada), el Spoken word més actual, recital de versos de comiat, que ens marquen els límits de la ciutat, versos en “Tinta negra”,
  • Diàlegs entre poetes per parlar de la seva manera de fer poesia, de com va sorgir aquest neguit d’escriure… Fins i tot tindrem Margaret Atwood online. Destacarem aquí l’acte que tindrà lloc a la biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda el dissabte 17, on Jorge Riechmann conversarà amb l’escriptor Gabi Martínez sobre el seu darrer llibre, Enkráteia. Mudanza del isonauta (Tusquets, 2020), una obra que ens remourà la nostra consciència com si li haguessin donat un bon cop de massa.
  • Tallers per aprendre a composar poesia, els seus recursos, on la imatge i el ritme marquen el poema.
  • La poesia musicada online de Roger Mas; una versió musicada de Coral romput, de Vicent Andrés Estellés, versionada per “Recitals a Domicili”; un homenatge a Perucho on Carles Belda ens cantarà El romanç de les històries naturals; Mariola Membrives cantarà Lorca; Cavallo & Hugo Masens porten mescles de poesia i experimentació sonora; un homenatge a Pepe Sales (pel 25è aniversari de la seva mort); un altre homenatge al llibre Las sombras de la palabra de Marco Rodríguez del Camino de la mà de Seward; cançons amb un polsim d’or; concert de poemes d’Enric Casasses a ritme del bugui-bugui, mambo bomba, calipsos per a l’apocalipsi i de rock-and-rolls somnàmbul dels Don Simon i Telefunken.
  • De reivindicació feminista i redescobriment de poetesses deixades de banda com MariaAntònia Salvà, Felícia Fuster,… i de poetesses actuals que lluiten per fer-se un lloc en la poesia.
  • Espectacles eclèctics on s’integra música, cant, dansa,… tradicional i urbana.

I, com no pot ser d’altra manera, es lliurarà el premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2020, al poeta lleidatà Txema Martínez pel llibre de poemes Maria que es publicarà a la col·lecció Ossa Menor, d’Edicions Proa.

Es clausurarà la setmana amb un recital on 5 poetes internacionals (alguns presencialment, d’altres telemàticament) i altres de casa intercalaran poemes amb música d’Aurora Bauzà i Pere Jou.

Per poder gaudir de tota aquesta varietat de poesia cal inscripció prèvia, aquí us deixem l’enllaç de la web del festival Barcelona Poesia on podeu consultar els detalls de tota la programació i des d’on podreu inscriure-us a l’acte que us cridi més l’atenció.

També pots deixar-te seduir per les nostres recomanacions poètiques al Bibarnabloc.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.