Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Biblioteca Horta-Can Mariner, Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró, Destacat, Literatura en trànsit, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Poesia, Teatre

Literatura en trànsit 2020

24 setembre 2020 Sense Comentaris

La propera setmana, del 30 de setembre al 3 d’octubre, tindrà lloc la 4a edició del cicle ‘Literatura en trànsit’, sota la direcció artística d’Albert Lladó i amb Llucia Ramis de presentadora de les activitats.

En aquesta ocasió les 4 biblioteques del Districte Literari d’Horta-Guinardó proposen vuit activitats culturals gratuïtes, obertes a tota la gent del barri que s’hi vulgui apropar (aquesta edició cal inscripció prèvia, coses de la COVID…).

Cada una de les biblioteques emmarca algun acte que té a veure amb la seva especialitat. Així el cicle començarà el dimecres 30 a la Biblioteca del Carmel, especialitzada en novel·la barcelonina, amb l’activitat Caminar la ciutat, crear nous itineraris de vida on la crítica  literària i investigadora universitària Anna Maria Iglesia, autora de La revolución de las flâneuses (Wunderkammer, 2019), conversarà amb el periodista  Laureano Debat, autor de Barcelona inconclusa (Candaya, 2017), sobre com el passejar pot esdevenir, més enllà d’un passatemps, un acte de resistència i  insubordinació. I, 90 minuts més tard, a la fresca de la terrassa, tindrà lloc Veus de Barcelona. Un homenatge a la rumba, en aquest cas Sicus Carbonell, junt amb els seus músics i família, ens endinsarà en aquells clàssics de la rumba barcelonina, mestissatge de flamenc, música cubana i rock-and-roll, on les lletres i el ritme són totalment vitals.

L’octubre començarà a la Biblioteca Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró, especialitzada en gènere negre, amb l’activitat Ningú és innocent (fins que es demostri el contrari), en aquesta ocasió l’escriptor Ernesto Mallo, creador del comissari Lascano, autor de novel·les com La conspiración de los mediocres i El hilo de sangre (Siruela, 2015 i 2018) i fundador del festival Buenos Aires Negra, conversarà amb l’escriptora Susana Hernández, autora de Males decisions (Alrevés, 2017), La reina del punk (Redbook, 2018) i Los miércoles salvajes (Milenio, 2019). I, 90 minuts més tard,…ens traslladarem a la Sala Polivalent de Montbau amb Un assassinat IMPROvisat, on la companyia de teatre Planeta Impro organitzarà una vetllada plena d’intriga i humor en la qual els actors seran víctima i assassí, i el públic haurà de fer de detectiu.

Divendres a la Biblioteca Horta – Can Mariner, especialitzada en teatre, es reflexionarà sobre el Teatre en transició: gènere, sexualitat i mirada, l’escriptor i investigador de la Universitat de Chicago Isaias Fanlo i el dramaturg i director d’escena Marc Rosich, autor de Copi i Ocaña, al purgatori (Teatre Almeria, 2015) i A tots els que heu vingut (TNC, 2017), conversaran sobre com la teoria queer ha transformat l’escena catalana i de quins són els grans silenciats de la dramatúrgia contemporània. En aquesta ocasió el presentador serà l’Oriol Puig Taulé. I,  90 minuts més tard, a la plaça Eivissa, Marcos Xalabarder conduirà una jam session, una Jam d’escriptura teatral,  amb música en directe de David Fractals i la participació d’actors, actrius i escriptors convidats, que exploraran, la representació, la performance i les arts visuals. A través d’estímuls sonors i de diferents dinàmiques creatives adaptades a l’escriptura dramàtica, es convidarà el públic a participar-hi.

I per tancar el cicle, el dissabte a la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda, especialitzada en poesia, en l’activitat  Lloc i cos. Maneres de no dir definitivament «adeu » la poetessa i gestora cultural Mireia Calafell, autora de llibres com Poètiques del cos (Galerada, 2006), Tantes mudes (Perifèric, 2014) i Nosaltres, qui (LaBreu, 2020) i el poeta Unai Velasco, responsable de l’editorial Ultramarinos i autor de títols com En este lugar (Papel de fumar, 2012, La Bella Varsovia, 2019) o El silencio de las bestias (La Bella Varsovia, 2014), posaran en comú les seves lectures d’iniciació i els seus processos creatius. I, 90 minuts més tard, a la Seu del Districte d’Horta-Guinardó, la cirereta… Roger Mas (en concert), cantautor català amb discos com Parnàs (2018), Irredempt (2015), A la casa d’enlloc (2010) o Les cançons tel·lúriques (2008), ofererirà un recital de les cançons més emblemàtiques de la seva discografia —així com d’altres poetes i autors— per compartir amb els assistents històries d’amor i de guerra, de passat, present i futur, d’anhels i enyorances, i de fets reals i d’imaginaris.

El programa, i tots els detalls del cicle els podeu consultar aquí.

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.