Inici » Aniversaris, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Efemèrides, General, Novetat, Poesia

Mario Benedetti. 100 anys

15 setembre 2020 Sense Comentaris

A la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda hem volgut recordar aquest dies el poeta Mario Benedetti en el centenari del seu naixement.

I hem preparat una guia de lectura amb tots els documents de l’autor disponibles a la nostra biblioteca.

Mario Benedetti (Paso de los Toros, 14 de setembre de 1920-Montevideo, 17 de maig de 2009) va ser autor de més de 80 llibres de poesia, novel·la, contes i assajos, obres de teatre, cròniques d’humor, així com guions de cinema, d’entre els quals en destaquen: Poemas de la oficina i Inventario, les novel·les La tregua i La borra del café, els contes Montevideanos, El presupuesto, Puntero izquierdo, Los pocillos, Familia Uriarte i l’obra de teatre Pedro y el capitán.

Un autor amb una gran repercusió universal que va trascendir el seu país i la seva llengua, com demostra l’extensa  difusió i apreci de la seva obra arreu. Els poemes de Benedetti han sigut també font inspiració musical.  Al nostre país músics com Joan Manel Serrat van conrear una amistat molt especial al llarg dels anys amb l’autor, de la que va sorgir un dels cd’s més recordats del músic ‘El sur también existe’ (1985).

Un convidem a descobrir (o redescobrir) aquest autor amb tots els documents que trobareu a la biblioteca inclosos en aquesta guia:

Més informació: Portal Mario Benedetti de la Biblioteca virtual Miguel de Cervantes

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.