Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. El hombre de Barcelona

4 setembre 2020 Sense Comentaris

El hombre de Barcelona / Javier Velasco. Barcelona: Amalgama, 2010

Javier Velasco és un operador de càmera, guionista i escriptor nascut a Barcelona l’any 1974. És llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Treballa com a càmera per a Barcelona Televisió. També és guionista de cinema i crític literari per la revista Periscopi. Ha escrit els llibres El hombre de Barcelona (2010), Nos vemos en Corea (2017) y Malaventura (2018).

El hombre de Barcelona és un conjunt de relats curts. Així se’ns narra quan l’autor i els seus familiars es troben a una tenda un senyor que els conta una història, la trobada del autor amb la seva ex-parella, la història del grup musical Luxury, les contradiccions d’un cristià homosexual, la història d’una dona obsessionada amb els colors, els rumors sobre el drac del metro de Les Glories, una història d’un dibuixant que vol vendre al Mercat de Sant Antoni els seus còmics i altres històries

La majoria dels contes tenen com escenari Ciutat Vella, tot i que també surten L’Eixample, Sant Martí, Gràcia, Sants-Montjuïc i Horta-Guinardó.

Finalment us oferim un fragment del llibre corresponent al relat Romance:

“ Por su parte, en su deambular por las calles, Mercedes se familiarizó con la red de callejones que contenía el espacio limitado por las Ramblas, la Calle Pelai y la Ronda de Sant Antoni. Tuvo contacto con las luces y con las arquitecturas del barrio, con sus olores y sus gentes, con el pulso de la vida de aquel rincón de Barcelona. Se sintió dichosa: no parándose a pensar en su suerte mal nacida, en su funesto presente o en su dudoso porvenir. Se sentía viva. No podía olvidar a Manuel ni el modo generoso en que la había tratado. La soledad de Mercedes ya no era tan monstruosa como antes de conocer al mendigo”

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.