Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Picadura de Barcelona

31 juliol 2020 Sense Comentaris

Picadura de Barcelona/Adrià Pujol i Cruells.La Bisbal de l’Empordà: Sidillà, 2014

   Adrià Pujol i Cruells és un escriptor i antropòleg nascut a Begur l’any 1974. Va ser professor de l’Escola ELISAVA (2005-2015) i impulsor de l’Observatori de la Vida Quotidiana. Col·labora habitualment amb Diari de Girona, La Llança, L’Avenç i Revista de Girona. Ha elaborat habitualment treballs de museografia. Ha publicat llibres d’assaig, biografies, ficció i no ficció. El 2014 va publicar Picadura de Barcelona, novel·la autobiogràfica per la qual va ser nomenat Palafrugellenc de l’Any.

La novel·la tracta d’una nit que el autor passa bevent cervesa i fumant porros durant el camí que va del Poble Sec a la seva casa, al Eixample. Així, el protagonista recorda com va arribar a Barcelona, el seu pas per la Universitat, els ambients alternatius que freqüentava, les feines que feia i fa unes reflexions iròniques sobre diferents aspectes de la ciutat i els seus habitants.

Finalment, us oferim un fragment de l’obra:

“Barcelona s’havia espolsat força l’olimpisme, però ja somiava amb un esdeveniment nou, igual de vell. No ho sabíem però faltava menys d’una dècada per al Fòrum Universal de les Cultures, la pantalla de fum per eixugar el trenc econòmic que havien deixat els Jocs Olímpics. El sidral emocional era fatal. Ecs de poeta jocfloralesc. Hi ha algun centre de desintoxicació de poesia pelleringa? Ho era tant, de sidral, que fins i tot em vam mig expulsar de l’Assemblea de Joves de Gràcia, acusat, amb uns quants, d’anar-hi més a lligar que no pas a llegir a Marx. L’AJG, el temps en què ocupàvem cases per plantar-hi casals populars. Les noies de l’ AJG. (…)”

 

picadura barcelona

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.