Inici » Activitats, Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat, Premis literaris

Guanyador del Premi Crexells 2020

19 juliol 2020 Sense Comentaris

toni_sala_crexells_abPersecució, la setzena novel·la de l’escriptor Toni Sala, ha estat escollida l’obra guanyadora del Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès, creat l’any 1927, que celebra la seva 49a edició. El jurat ha proclamat aquesta obra com la millor novel·la catalana publicada l’any 2019. El Crexells, que atorga l’Ateneu Barcelonès des del 1928, és el premi de novel·la més antic de la literatura catalana.

Persecuciópublicada per L’Altra Editorial, és una obra explicada amb quatre veus, en primera persona, que s’inicia amb una confessió impactant. L’Èlia comenta que sortia amb una persona fins que aquesta li va explicar que havia assassinat la seva dona. L’assassí és un dels protagonistes, juntament amb un antic company de cel·la, i una hostessa de vol reconvertida en treballadora d’un hotel de Riudellots. Un thriller impactant, impecable, amb una prosa quirúrgica, que ens parla del mal, de la mort i que està narrat amb escenes molt crues.

L’obra guardonada ha estat escollida pel jurat del Premi Crexells format per Ada Castells, David Castillo, Jordi Nopca, Marina Porras i Joan Santanach. Completa el jurat el vicepresident primer de l’Ateneu Barcelonès, Joan Maluquer, amb veu però sense vot. La dotació del premi consta d’una obra de l’artista Alícia Viñas, donació de Joan Artur Roura i Comas, i una aportació en metàl·lic de 6.000 €.

Podeu visitar la mostra digital sobre l’evolució d’aquest guardó pioner

  Altres llibres de l’autor i que trobareu a les Biblioteques:

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.