Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El rey recibe

24 juliol 2020 Sense Comentaris

El rey recibe/Eduardo Mendoza. Barcelona: Seix Barral, 2018

El rey recibe/Eduardo Mendoza. Barcelona: Seix Barral, 2018 eBiblio

Eduardo Mendoza va néixer a Barcelona l’any 1943. És un dels escriptors més reconeguts de la literatura espanyola. Ha creat el personatge de Rufo Batalla, alter ego del autor, que protagonitza dues novel·les: El rey recibe i El negociado del ying y del yang.

A la novel·la El rey recibe Rufo Batalla és un periodista enviat a Pollensa per cobrir periodísticament la boda del Príncep Tukuulo i Queen Isabella. Rufo es farà amic del príncep. Posteriorment viatja a Europa de l’Est i quan torna a Barcelona esdevé el responsable d’una revista del cor. Tanmateix, Rufo trenca amb la seva vida a Barcelona i decideix marxar a Nova York.

La novel·la se situa entre finals dels anys 60 i els anys 70 i recull moments històrics com la Guerra Freda, el franquisme, el feminisme i el moviment homosexual a Estats Units.

La trama de la novel·la es desenvolupa entre Pollensa, Barcelona, Berlin, Praga i Nova York. Els districtes barcelonins que més surten són l’Eixample i Ciutat Vella i també hi ha mencions als Districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc i Sant Martí

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“ Mi amigo Fabián tenia del Liceo una imagen decimonómica. Nunca había puesto los pies en el Liceo e imaginaba a señores orondos luciendo a sus queridas y champán corriendo a raudales.

Yo había ido al Liceo en dos ocasiones, a oír Don Giovanni i Kovantchina. Las óperas me habían gustado mucho però el Liceo me había parecido un teatro apolillado y decadente, con señores aburridos y señoras que aprovechaban la ocasión para ponerse sus joyas y sus estolas de astracan”

 

portada_el-rey-recibe_eduardo-mendoza_201809031029

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.