Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… La veritable història del llibreter assassí de Barcelona

3 juliol 2020 Sense Comentaris

Marcel Fité és un escriptor, lingüista i pedagog nascut a Coll de Nargó l’any 1949. És llicenciat en Filología Catalana i catedratic de Llengua i Literatura. Ha estat autor de diverses novel·les. Va guanyar el Premi de Novel·la Manuel Cerqueda Escaler amb el llibre Escacs d’amor i mort ,el premi Les Talúries amb el recull de contes Històries del vetllador i el premi d’assaig Miquel d’ Engolasters amb l’assaig Els enigmes de la llengua.

El protagonista del llibre és Jaume, fill d’un sastre. Com que té paralitzats part del braç dret i la mà, no pot exercir la feina del seu pare i als 12 anys ingressa al Convent de Framenors, on està Fra Humbert, oncle de la seva mare. Allà descobreix un lloc on es guarden llibres prohibits. Després d’una revolta a la plaça de braus del Torin, una multitud es revolta i causa aldarulls, entre ells la crema del convent. Jaume salva els llibres. Posteriorment, treballarà amb un llibreter de vell.

L’acció de la novel·la es desenvolupa al segle XIX i els escenaris principals avui en dia correspondrien als districtes de Ciutat Vella i Eixample.

Finalment, us oferim un petit fragment de l’obra:

Vam sortir del clos emmurallat  de la ciutat per l’esmentat Portal de l’Àngel, que, malgrat el que he escrit suara, era el més important i bell de Barcelona. Vam admirar uns instants la imatge esculpida en pedra de l’Àngel Custodi, amb les seves ales obertes i l’espasa a la mà. “És l’àngel que guarda la Ciutat”, vaig xiuxiuejar a la Berta. Tot seguit vam pasar pel pont que travessava el fosar i vam sortir cap el Pla per camí que amb suaus ondulacions conduïa a la vila de Gràcia i al Vallès. (…)

 

FM195_La-veritable-història-del-llibreter-assassí-de-Barcelona_Fité-e1586863839523

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.