Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana…. Caligrafía de los sueños

25 febrer 2011 Sense Comentaris

Caligrafía de los sueños/Juan Marsé. Barcelona: Lumen, 2011

El nou llibre de Juan Marsé, ‘Caligrafía de los sueños, Lumen, 2011’, és la seva darrera novel·la després de guanyar el Premi Cervantes l’any 2009.

En motiu de la presentació del nou llibre, a la premsa i publicacions especialitzades en literatura s’han publicat articles i entrevistes a l’autor. Volem destacar l’autoentrevista que es fa Juan Marsé al ‘Que leer, número 162’, i també el reportatge titulat ‘Territorio Marsé’ realitzat per Carlos Zanón, en el ‘Time Out del 16 al 22 de febrer’ on ens fa un recorregut pel barri del Pijoaparte. Un recorregut per un mapa urbà real, tal com diu el propi Marsé, i tal com li agrada escriure les seves històries: ‘trabajo en jardines de verdad con ranas de cartón’.

‘Caligrafía de los sueños’ transcorre a Barcelona, al barri de Gràcia en concret i durant l’època de la postguerra espanyola.  Marsé ens explica la història des de l’òptica d’un adolescent, que bé podria ser ell mateix, doncs la novel·la deixa entreveure un toc d’autobiografia i combina molt bé el que podria ser la realitat i la ficció.

Els principals personatges de ‘Caligrafía de los sueños’ són en Ringo, que casualment, treballa en un taller de joieria i desitja estudiar música  però no ho aconsegueix, igual que en Marsé quan era jove. La vida va passant davant del noi, que esdevé un espectador encuriosit que finalment començarà a escriure tot allò que veu i sent.

I la Senyora Mir que des de el seu paper de personatge central de la història viu buscant la felicitat, i ho fa sense traves ni pors, sense tenir en compte el que pensin els altres.

Recomanem llegir-la, de ben segur que no us deixarà indiferents…

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.