Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Novetat, Poesia

Sant Jordi 2020 de Poesia

23 abril 2020 Sense Comentaris

A la Biblioteca Guinardo-Mercè Rodoreda hem preparat una tria de poemes per celebrar aquesta Diada de Sant Jordi 2020. Una diada atípica, sens dubte, i difícil en tants casos. I és per això que hem buscat poemes per compartir l’esperança amb tots els lectors.

Com diu Leonard Cohen: hi ha un esquerda en tot, i així és com entra la llum.

 

Swing (1) Swing de Francesc Garriga Barata (1932-2015), publicat per laBreu Edicions el 2015 va ser el comiat vital de l’autor. Un poemari reflexiu al servei del fet de viure de part d’un poeta a qui el reconeixement va arribar tard, però de gran influència entre els joves poetes. També el trobem disponible a Cosmonauta: poesia completa, en edició de LaBreu de 2017.

cicatrices

 ‘Las cicatrices’ pertany al poemari Explicaciones no pedidas, publicat a Visor el 2011. La poesia de la colombiana Piedad Bonnett destaca per la senzillesa i precisió amb que parla del que l’existència comporta, amb una gran gran saviesa vital. És una de les veus més importants de la poesia llatinoamericana contemporània. Més poemaris de l’autora 

Maleeix la tristesa (3)

 ‘Maleeix la tristesa’ pertany al poemari  Manera negra, publicat el 2018 per Edicions 62. L’obra poètica de Narcís Comadira és travessada per una convicció: un poema no és bo si no està al servei de l’emoció i és capaç de suscitar-la en qui el llegeix. Aquest poema n’és un exemple. Més obres de l’autor

Regalo (1)El poema ‘Regalo’ de la iraniana Forough Farrojzad (1935-1967) està inclòs a Eterno anochecer, la poesia completa de l’autora publicada per Gallo Nero Ediciones el 2019. L’autora és considerada una icona de la poesia iraniana del segle XX, de la rebel·lia feminista i   la contracultura del seu país. Més poemaris de l’autora

Vamos a ser felices (2)

 Luis Alberto de Cuenca va publicar el poema ‘Vamos a ser felices’ a Por fuertes y fronteras el 1996. Premio Nacional de Poesía 2015, la seva obra poètica es caracteritza per una lírica irònica i elegant, de vegades escèptica, o desenfadada, en la qual allò transcendental conviu amb la quotidianitat. Més poemaris de l’autor

Lenta y azul, la casa donde vives (2)La poesia de l’asturiana Olvido García Valdés, Premio Nacional de Poesía 2007, posa de manifest les incomunicables veritats de l’existència, les llums i ombres de la condició humana. Un dels millors llibres per endisar-se en la seva obra segueix sent el volum de poesia reunida Esa polilla que delante de mí revolotea publicat per Galaxia Gutenberg el 2008.

El más bello de los mares (2)

El poeta turc Nazim Hikmet (1902-1963) és considerat el poeta en llengua turca més destacat del S.XX. D’idees revolucionàries que el van portar a viure la meitat de la seva vida en la presó i l’exili. La seva poesia, de llengua senzilla i directa, amb vigor i amb humor, està carregada d’humanitat. Poemaris de l’autor

PRIMAV_1‘Primavera’ pertany al poemari Instruments òptics publicat per Brosquil Edicions el 2005. Gemma Gorga, Premi de la Crítica de Poesia Catalana 2016 pel poemari Mur, ens ofereix una poesia intimista i lluminosa. És considerada una de les poetes més líriques, més profundes, de més gruix i densitat d’emoció de la poesia catalana actual. Més poemaris de l’autora

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.