Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…La tristeza del samurái

8 maig 2020 Sense Comentaris

La tristeza del samurái/Víctor del Árbol. Barcelona: Alrevés, 2011

Víctor del Árbol és un escriptor que va néixer a Barcelona l’any 1968. Va ser seminarista durant cinc anys abans de cursar estudis d’ Història a la Universitat de Barcelona. Va treballar com a Mosso d’Esquadra entre 1992 i 2012. Va participar dos anys com a locutor i col·laborador al programa Catalunya sense fronteres de Radio Estel. Fins ara, ha publicat set novel·les i ha guanyat varis premis entre els quals destaquem el Prix de Literature policier etrangére en Francia (2015) i el Premi Nadal (2016).

La tristeza del samurái és la seva segona novel·la. María Bengoechea és una advocadessa que salta a la fama després d’aconseguir que el comissari César Alcalá vagi a presó per tortures a un detingut. Posteriorment, Lorenzo, la seva ex-parella que treballa al CESID li demana que visiti a Alcalá a la presó per tractar d’esbrinar on guarda una documentació que implica a un polític, que no vol facilitar perquè pateix un xantatge. El que María no sap és que la seva familia té un vincle amb la del comissari per uns fets que van pasar a Mérida als anys 40.

La Barcelona que mostra la novel·la se centra als districtes de Ciutat Vella i Eixample, però també hi surten llocs dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Sants-Montjuïc,Sant Andreu, Horta-Guinardó, Sant Martí i Gràcia.

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“En casa. Era mucho decir. Salió a la calle y observó desconcertado el trajín que subía hacía la Rambla. Era un día hermoso. Los árboles eran verdes, los puestos ambulantes de flores reventaban de colorido. La gente iba arriba y abajo en ropa de verano. El calor. El calor le sorprendió. Se tocó la frente. Estaba sudando. En el cielo brillaba un sol hiriente. De repente se sintió triste, perdido. No sabía a dónde ir, no sabía qué hacer, ni cómo comportarse. Era libre y no sabía qué hacer con su libertad”

TristezaSamurai

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.