Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana …Societat negra

17 abril 2020 Sense Comentaris

Societat negra/Andreu Martín. Barcelona: La Magrana, 2013

Andreu Martín és un escriptor i guionista de cinema i de còmics nascut a Barcelona l’any 1949. Va estudiar Psicología a la Universitat de Barcelona. És un autor d’una àmplia trajectòria tant en el camp de la novel·la negra com en el de la novel·la juvenil, on destaca la sèrie del jove detectiu Flanagan. Ha guanyat molts premis literaris, entre els quals destaquem el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil(1989), el Premi Hammett (1989,1993 i 2000), el Premi Ateneu de Sevilla (2000) i el Premi Pepe Carvalho de l’Ajuntament de Barcelona (2011).

Societat negra va guanyar el V Premi Crims de Tinta. La historia comença quan es troba el cap d’una dona separat del seu cos al barri de Sants. La investigació sembla que apunta a un crim de la mara salvadorenca, però en realitat es tracta d’una venjança executada per la màfia xinesa. El veterà policía Diego Cañas vol demostra la instauració a Barcelona de les triades xines i per això compta amb un confident, Liang, però ell aprofita aquesta situació per fer els seus propis plans.

La novel·la es desenvolupa principalment en Sants-Montjuïc, Eixample i Ciutat Vella, i també tenen un cert protagonisme Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Sant Martí i Horta.

Finalment, us oferim un tast de la novel·la:

” -I no sé si s’adona que hi ha molts interessos econòmics en joc. Barcelona és una ciutat agermanada amb Xangai. El port de Barcelona aviat será el més important del Mediterrani. Hem fet -diu:”Hem fet”- una inversión de sis-cents milions d’euros, poca broma, per rebre tots els vaixells que arribin al Mediterrani procedents de l’Orient Llunyà a través del canal de Suez. Vint-i-una persones treballen al port de Barcelona per aconseguir aquest objectiu. Trenta mil camions van i venen cada dia per aquest port, que és el tercer del mòn en recepció de passatgers, i el quart en recepció de cotxes. Dos milions de contenidors a l’any ens arriben de la Xina, més de cinc mil al dia, i tot això gràcies al Govern xinès. Quina responsabilitat enviar-ho tot a prendre pel cul per una precipitació absurda, no troba? El cònsol s’enfila per les parets i exigeix explicacions, i jo no veig com pot justificar l’actuació policial només basant-se en les dades que es reflecteixen en els atestats”

 

societat-negra_b6bc1ec4

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.