Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Barcelona ciudad

21 febrer 2011 Sense Comentaris

Barcelona ciudad/ José María Sanz (Loquillo). Barcelona: Ediciones B, 2010

José María Sanz, artísticament conegut com a Loquillo, és un músic que pot provocar tant fílies com fòbies, però ha sabut crear una carrera coherent  i exitosa dins del rock. Així doncs, no ens trobem davant d’un escriptor, la qual cosa no vol dir que el que escrigui no tingui interès.

A Barcelona ciudad. Una crónica urbana de rock en tiempos revueltos l’autor ens explica les seves vivències des de finals del franquisme fins al 23-F. Així veurem com un noi aficionat al bàsquet i al cinema es va endinsant al costat salvatge de l’escena underground barcelonina on trobarem sexe, drogues i rock‘n‘roll i acaba fent una banda de rock.

Es tracta d’un llibre de 264 pàgines, que comença amb una nota de l’autor i la lletra de la cançó Barcelona ciudad, continua en breus capítols, els títols dels quals fan referència a diverses cançons de Loquillo i finalitza amb un llistat de 100 discs de l’època.

Respecte a la Barcelona que ens descriu el llibre, ens remetem a les següents paraules de la nota introductòria de l’autor:

“Es una historia dentro de la historia de la Transición política, pero no es una crónica política.    Barcelona es su decorado, su telón de fondo, siempre presente, un personaje importante que me define y se define. La descubro, como a una mujer llena de misterios, y me la bebo de un trago, me pierdo en sus laberintos. Es una Barcelona que ya no existe, es mi Barcelona, de la que ya no quedan más que cenizas.”

Biblioteques de Barcelona on trobareu aquest llibre

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.