Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana … Espuelas de papel

7 març 2011 Sense Comentaris

Espuelas de papel/Olga Merino. Madrid: Alfaguara,2004

Espuelas de papel d’OLGA MERINO és el  relat d’una familia d’emigrants andalusos des de la pobresa en un poble de Sevilla fins la lluita per la vida en la Barcelona dels anys 50. És la narració ben documentada de les persones desplaçades per la inclemència de la història.

La quasi nena Juana Merchán arriba a la Barcelona d’inicis de la dècada dels 50, acompanyada per una de les seves set germanes i el seu pare. Ho fan fugint de la misèria de la seva terra andalusa, i amb l’esperança de trobar unes possibilitats materials que facin més transitable el seu futur. Alhora que se’ns expliquen les peripècies de la nouvinguda Juana a l’espai immens i desconegut de la Barcelona de la Postguerra, l’autora ens situa, a través d’un seguit de flash-backs en el tarannà de l’Andalusia destrossada per la guerra i en la repressió de l’exèrcit nacional sobre la població civil, tot just iniciada, durant les primeres setmanes de lluita.

Si us ha agradat l’obra, podreu conèixer i xerrar amb l’Olga Merino  el proper dia 8 de març  a les 19h a la Biblioteca del Carmel .

Us hi esperem .

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.