Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Club de lectura, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

Sessió oberta del Club de Lectura de Novel·la Barcelonina amb Maria Guasch

10 febrer 2020 Sense Comentaris

Dimarts 11 de febrer de 2020 a les 19 hores tindrà lloc una nova sessió del Club de Lectura de Novel·la Barcelonina. El llibre que comentarem serà Els fills de Llacuna Park de Maria Guasch. Es tractarà d’una sessió especial, ja que comptarem amb la visita de l’autora

L’AUTORA

Maria Guasch va néixer a Begues l’any 1983. Es Llicenciada en Comunicació Audiovisual i combina la seva tasca de documentalista i guionista amb la seva vocació per l’ensenyament. El 2013 va publicar la seva primera novel·la La neu fosa, el 2014 la novel·la Olor de clor sota la roba, que va ser premiada amb el Premi Nou Talent FNAC. La seva darrera novel·la és Els fills de Llacuna Park, que va ser publicada l’any 2017.

OBRA

Clara Blai és una noia de 32 anys que viu al barri del Congrés. Viu amb el seu germà, la cunyada i el nebot. Troba feina temporalment a la presó de Brians com a professora. Allà una reclusa li cridarà l’atenció: Sonia, una noia que va conèixer a la seva joventut, quan vivia al poble de Canyars.

“‘Els fills de Llacuna Park’ és la tercera novel·la de Maria Guasch (Begues, 1983), una de les autores més personals de la seva generació. Un exemple: la prosa del narrador és impol·luta, però els diàlegs incorporen paraules espúries. Un altre exemple: en descripcions breus i aparentment anodines hi sap concentrar l’absurditat d’una etapa vital. En comptes de novel·lar experiències trasbalsadores o de capbussar-se en malsons físics o químics (que hi són, però en tercer pla, i tot i així la protagonista en sent les conseqüències), l’autora s’endinsa amb sensibilitat en l’àrdua tasca de créixer, que és com dir: elegir, superar la culpa i el silenci, acostumar-se al desconcert, aprendre a posar-se en el lloc dels altres, rellegir amb nous ulls el que ja no ens envolta. A vegades una novel·la pot tenir l’estrany poder d’ajudar-nos a superar la sensació d’irrealitat.” Vicenç Pagés Jordà a El Periódico.

Com sempre us dessitgem una feliç lectura!

maria guasch

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.