Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé us recomana…Un perfecto caballero de Pilar Eyre

24 gener 2020 Sense Comentaris

caballeroUn Perfecto Caballero / Pilar Eyre. Barcelona: Planeta, 2019

Un Perfecto Caballero / Pilar Eyre.  eBiblio
Pilar Eyre (Barcelona 1951) Va estudia Filosofia i Lletres i Ciències de la informació. Periodista ha col·laborat en premsa escrita en diaris com La Hoja del Lunes, La Vanguardia, Interviú, El Periódico de Catalunya o El Mundo. Més tard va estar molt present a programes de crònica social tan a la ràdio com a la televisió.
Va debutar com a novel·lista amb el llibre Todos los secretos de los famosos l’any 1985 i ha publicat una vintena de llibres. Li van atorgar el premi Planeta l’any 2014 amb la novel·la Mi color favorito es el verte.
Entre altres destacar: Carmen la rebelde, Un amor de oriente, No me olvides, María la Brava la madre del rey una vida apasionante de amor, deber,tragèdia y sacrificio,Quico Sabater, el último guerrillero.
Un perfecto Caballero és la història de Mauricio Casanova, que li va explicar a la narradora la seva mare. Té com escenari la Barcelona que viu entre la plaça Francesc Macià , on viu el protagonista i el carrer Aragó amb Passeig ¡de Gràcia on viu el seu sogre i que també té un veler al port de Sitges.
Els temps en que transcorre aquesta història va de quan entren les tropes de Franco per la Diagonal de Barcelona fins el 1962 l’any de la riuada del Vallés.
Maurici (ara Mauricio) Casanova hereta del pare una empresa tèxtil. Acaba de tornar del front i amb l’ajuda del seu sogre un home pràctic i resolutiu, que també és propietari d’una fàbrica de teixits, la tira en davant.
Ells son homes de famílies que sempre han format part de la burgesia empresarial, però ara que les matèries primes, com el cotó, estan intervingudes per l’estat han aparegut nous empresaris que son gent amb pocs escrúpols que es belluguen a la perfecció entre els que tenen la paella pel mànec i aprofiten totes les influències amb el poder per fer anar els seus negocis i aconseguir la màxima riquesa. Tots ells, els nous i els vells empresaris, comparteixen els llocs de luxe d’esbarjo de Barcelona com son La Parrila del Ritz, o el Sandor.
Mauricio Casanovas s’enamora d’una treballadora de la seva fàbrica i té amb ella una vida paral·lela a la familiar.
En aquesta novel·la desfilen molts personatges coneguts i reals de la Barcelona que sortien a les pàgines de les cròniques socials de revistes com l’Hola també hi surt la família de la escriptora, de fet el llibre la Pilar Eyre el dedica al seu pare.

 

Un tast:
Fue a coger la calle Aragón, un tren mañanero la recorria con gran aparato de hierros y humo. Tosió y levantó la vista hasta el balcón de la casa de su suegro, en la esquina del Paseo de Gracia; si a este se le ocurriera mirar lo reconocería, porque era el único viandante, las calles estaban solitarias y se oían aún los chuzos de los serenos. Se arrimo instintivamente a la pared. El colmado Quilez tenia la persiana bajada porque era Domingo, però habían pegado un cartel. Se acerco a leerlo sin saber por qué:”Mañana habran Jamones de Trevélez y espárragos de la huerta murciana, se venderán según orden de llegada. Y Reparto ext Variosa de patates contra entrega de cupón número 62 de Varios a 1.30 pesetas el kilo”. Subio por la calle Entenza. A la altura de la calle Mallorca empezo a ver grupos de peatones caminando apresudaramente, muchos de ellos con bultos o maletes. Primero se extrañó, però, cuando recordo que allí estaba la prisión Modelo, comprendio que iban a incorporase a la enorme cola que se formava para visitar a los presos.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.