Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…Magret i els anarquistes

17 gener 2020 Sense Comentaris

Magret i els anarquistes/Francesc Puigpelat. Barcelona: Alrevés, 2018

Francesc Puigpelat i Valls és un escriptor i periodista nascut a Balaguer l’any 1959. Es va llicenciar en Filosofia l’any 1982 a la Universitat de Barcelona. Col·labora amb el diari Avui i altres mitjans de comunicació. Ha escrit una trentena de novel·les i ha guanyat 7 premis literaris, el darrer dels quals és el Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana l’anu 2018 per la novel·la que us recomanem avui: Magret i els anarquistes.

El llibre comença quan el comissari francés Jules Magret perseguix al Genovès, un estafador internacional del qual no se sap res. Les investigacions porten a Magret a seguir el rastre d’un membre de la Banda del Genovès, Llibert Tarrés per Barcelona i Lleida. Es tracta d’una breu novel·la negra, en la qual l’autor vol fer un homenatge a Jules Maigret, el personatge de George Simenon.

La novel·la es desenvolupa a Barcelona, principalment a Ciutat Vella i Sants i també a Lleida i les Borges Blanques.

Per acabar, us donem un tast de la novel·la:

“Va preguntar per carrer dels Escudellers a un home jove i va baixar Laietana avall. Va tombrar per un carrer a la dreta i va caminar fins arribar davant la mola d’una enorme església gòtica. Després, es va internar per un carreró llòbrec. Hi havia tot de llençols estesos als balcons, vora gàbies de canaris o periquitos. Nens espellifats jugaven a pilota. Als sòcols de pedra dels edificis, sobre les voreres, hi creixia la molsa.

A l’esquerra hi havia Escudellers. El comissari Magret es va aturar davant del número 8 i va mirar amunt. Als dos primers balcons hi havia testos amb flors pansides i la persiana de fusta estava estirada sobre la barana. Al del tercer pis, el de Lívia Tarrés, no hi havia res”

magret-i-els-anarquistes-francesc-puigpelat

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.