Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Carvalho. Problemas de identidad

10 gener 2020 Sense Comentaris

Carvalho: problemas de identidad/ Carlos Zanón. Barcelona: Planeta, 2019

Carvalho: problemas de identidad/ Carlos Zanón eBiblio

Amb la mort de Manuel Vázquez Montalbán a Bangkok l’any 2003 s’havien acabat les aventures del detectiu Pepe Carvalho. Ara bé, Carvalho era un personatge tan atractiu que no podia ser oblidat i així l’escriptor Carlos Zanón ha estat l’encarregat de ressuscitar-lo i  crear noves aventures per ell, cosa que ha estat tot un repte, ja que ha de mantenir l’essència d’un personatge que no ha creat ell.

El llibre comença quan Carvalho es obligat a marxar de Madrid perquè té un affaire amb la dona d’un assessor polític. Quan torna a Barcelona ha de treballar en dos casos: la desaparició d’una prostituta que tot apunta a que ha mort i l’assassinat d’una dona gran i la seva neta a l’Eixample.

La novel·la es desenvolupa en tots els districtes de Barcelona, tot i que tenen més protagonisme Ciutat Vella i l’Eixample.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“Desde los ventanales del Glaciar, esa cafetería, bar, lugar de pequeñas actuaciones, situado en una esquina de la Plaça Reial, la nostalgia se extiende por mi piel como una pomada caliente. Una nostalgia de nada y por nada, de un tiempo que ni es necesario ser vivido por uno para añorarlo y, si lo viví, tampoco fue tan armónico y Hermoso como este ensoñarlo ahora, dejar pasar la tarde mirando la fauna de la plaza mudando de pelaje e intenciones a medida que mengua la intensidad del sol y empieza a tiritar el alumbrado eléctrico”.

portada_carvalho-problemas-de-identidad_carlos-zanon_201811061450

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.