Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina

La Biblioteca del Carmel recomana… Bajo la influencia

14 febrer 2011 Sense Comentaris

Bajo la influencia/Daniel Miñano. Granada: AJEC,2009

Els camins que es recorren per enllestir una història poden arribar a ser molt variats. Així Daniel Miñano ens presenta un conjunt de relats extraordinaris , però també les circumstàncies que l’han inspirat per crear-los i algunes reflexions sobre la literatura, de forma amena.

El llibre està dividit en 3 parts: “Genealogia de la verdad” on un científic irlandès que fa contes premonitoris acaba arribant a la llegenda d’ Olvido, un heroi que en comptes d’envellir es va tornant més jove; la segona part es titula “De cómo la escritura de un breve relato gótico destinó inexorablemente a su autor a completar las 139 cuartillas que comprenden este libro” ; i finalment, “Evangelio sobre la tradición oral” on trobarem una sèrie de contes sinistres amb els seus antecedents. Finalment hi ha un epíleg, on l’autor es troba a un ascensorista de la torre Eiffel que li narra una història d’un avantpassat i acaba posant en dubte la veracitat de tot el que ha estat narrant en la resta del llibre.

Tot i que  no tots els contes dels llibres tenen com escenari Barcelona, la ciutat comtal està molt present en el llibre. Ara bé, està més present en els antecedents que expliquen l’origen de les històries que no en els contes, ja que de fet només és l’escenari principal en tres relats: “Cementerio de Montjuïc”,on l’autor es troba amb una tomba amb el seu nom i cognoms,“El cabello” que tracta d’unes germanes unides pels cabells  entre els anys 20 a 40  i “El cuerpo” que és una rocambolesca història d’amor tatuada al cos d’un anarquista de finals del segle XIX i principis del XX.

En definitiva, “Bajo la influència” és un llibre de relats curts de gènere fantàstic, que presenta una sèrie d’històries,que ja siguin versions, remescles o altres formes de plagi, tal com indica el subtítol, enganxen a una bona estona de lectura, ja que l’autor després de les cites inicials indica tot el que l’ha influït alhora d’escriure el llibre.

MIÑANO, Daniel. Bajo la influencia. [Granda]: Grupo AJEC, 2009.

Biblioteques on podràs trobar aquest llibre.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.