Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Club de lectura, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Aquest mes llegim a… Marta Marín-Dòmine

2 desembre 2019 Sense Comentaris

Dimarts 10 de desembre a les 19 hores la Biblioteca celebrarà la seva darrera sessió de l’any 2019. El llibre que comentarem serà Fuig era el més bell que teníem de Marta Marín-Dòmine.

L’AUTORA

Marta Marín-Dòmine és una escriptora catalana i canadenca, realitzadora de documentals i instal·lacions artístiques, traductora i professora de literatura i cultura peninsular espanyola, així com estudis de la memòria a la Universitat Wilfrid Laurier a Ontàrio, al Canada. És també directora del Centre for memory and testimony studies de la mateixa universitat. Fugir era el més bell que teníem és la seva primera novel·la

L’OBRA

“El llibre sap enganxar, i ho fa d’una forma que m’agrada, i és que no fa servir el drama humà per crear un relat populista com passa a moltes obres d’exili, així com de camps de concentració. El dolor humà és quelcom que ens agrada, veure com la gent ho va passar de mal resulta additiu, però Maria Marín-Dòmine al que ens obliga és a reflexionar, no a plorar. L’escriptora barreja patiment amb orgull familiar i nacional, i aconsegueix un producte del qual el seu pare se sentiria molt orgullós. Segons ella, l’herència familiar l’ha portat a fugir, però segur que —deixant de banda la humilitat de l’autora— aquest sentiment de voler espigolar la memòria del pare l’ha portat a ser com és, sense defugir del problema, anant al gra, i sabent com lluitar amb ell.” Alvaro Muñoz al blog Llegir en cas d’ incendi

Com sempre us desitgem una feliç lectura!!

MartaMarinDomine

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.