Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

Et recordem Luana Dogwiler

23 novembre 2019 Sense Comentaris

Ens ha deixat fa poc temps la poeta del silenci, pintora, amiga de les llengües, professora d’idiomes durant molts anys, ateneista, amb un somriure als llavis i una guspira d’intensitat en la mirada, que regalava a cor que vols, sense aldarulls ni presses, als que la coneixíem i l’estimàvem. Vestia sovint de negre i amb un cor generós i obert a aquells que injustament patien. Escrivia poemes, tankes, haikus, amb un lema que va acabar tornant-se amb el far de la seva vida, el que Píndar  ens va oferir amb la seva sentència: “Arriba a ser qui ets”. Ella va ser qui era, una artista de cap a peus, de pintura a poesia, malgrat la malaltia que la perseguia durant aquests darrers anys i que mantenia a ratlla amb el seu esperit lluitador, amb el seu estimat taitxí, i amb el gust per la creativitat a flor de pell.

Va editar Poemes d’amor al mediterrani amb una versió bilingüe a Seuba edicions, del editor Carlos de Arce, i durant gairebé vint anys, sense oblidar-se’n cap, oferia uns versos tant breus com intensos al projecte de Poesia en Acció, recollit amb el títol, Poesia solidària. Qualsevol dolor, principalment dels més indefensos, els nens, era denunciat des de la seva colpidora i intel·ligent paraula poètica.

Aquest Nadal, Luana, el grup de Poesia en Acció, del que formaves part com a poeta compromesa amb el món al qual mai vas voler donar l’esquena, et recordarà a la celebració dels seus vint anys de Poemes per a un món millor i els teus haikus, les teves tankes ressonaran als llavis dels teus companys, amics i amigues, que et convocarem des de l’espai del cor i la memòria per a què vinguis amb la música de Satie que tant t’agradava, amb el teu Cadaqués a la mirada, amb la sensibilitat artística que sempre t’ha acompanyat, i amb un somriure des d’un món més enllà del temps per recordar-nos que la vida és un regal que tornem amb gratitud quan hem viscut més enllà de nosaltres. Gràcies, Luana, pel teu regal i el teu exemple.

Guillem Vallejo Forés

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.