Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El cuaderno perdido, y posteriormente hallado, de Roberto Parodi

22 novembre 2019 Sense Comentaris

El cuaderno perdido, y posteriormente hallado, de Roberto Parodi. José Enrique Martínez Lapuente. Barcelona: Carena, 2012

José Enrique Martínez Lapuente neix al poble alacantí de Monforte del Cid l’any 1951. Funda i dirigeix la revista de creació literària Garimbau. Participa amb articles d’opinió, crítica literària i arts plàstiques a diverses revistes i diaris. Des de fa 30 anys treballa per la indústria editorial.

El cuaderno perdido, y posteriormente hallado, de Roberto Parodi comença quan l’autor coneix al pintor mexicà Roberto Parodi a Barcelona a la casa d’un amic,l’arquitecte mexicà Luis Vicente Flores. Posteriorment, Parodi ensenya a uns amics un quadern amb dibuixos que ha fet a les terrasses dels bars o a la Rambla durant la presentació de la revista Garimbau. Després de conèixer una dona a un bar i passar la nit amb ella, Parodi rep una nota de comiat en la qual ella li informa que s’emporta el quadern. Aleshores, el narrador i el pintor tracten de recuperar el quadre. La  història no deixa de ser una excusa per mostrar la Barcelona alternativa dels anys 80

La novel·la es desenvolupa principalment a Ciutat Vella, tot i que hi surten mencionats els districtes de Sants-Montjuïc i Sarrià.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“Abatidos, un tanto despistados, dirigimos nuestros pasos hacia Karma, un bar situado en la Plaza Real. Allí se daban cita algunos camellos, travestís, anarquistes sin un duro y peotas menores de incipiente notoriedad. Era esa hora en que el sol declina y los pájaros revolotean cantando, de oficinas vacías y de gente razonablemente alegre que enfrenta la vida con sonrisa triste. Las mujeres que venden tabaco por las esquinas en pequeños puestos ambulantes se han ido, y en su lugar, con cara de hastío, se instalan las primeras prostitutas de mirada torpe.”

CuadernoParodi

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.