Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El llegat de la serp

15 novembre 2019 Sense Comentaris

El llegat de la serp. Jessica Cornwell. Barcelona: Edicions 62, 2015

Jessica Cornwell és una escriptora nord-americana, neta de John Le Carré, que va néixer el 1986. Va estudiar Filologia Anglesa a la Universitat de Stanford i un master de teatre a la Universitat Autonoma de Barcelona. Ha col·laborat amb la Fura dels Baus. Cornwell es va traslladar a viure a Londres el 2010, on va treballar per la indústria cinematogràfica i per Museu d’Art Santazeum. Actualment viu entre Londres i Barcelona. El llegat de la serp és la seva primera novel·la.

La història comença quan l’empresa Picantrix contracta a la investigadora Anna Verco per trobar uns manuscrits relacionats amb l’alquimista Rex Illuminatus a Mallorca. Les seves investigacions la porten a Barcelona i tenen relació amb l’assassinat de quatre dones l’any 2003, que va investigar el Mosso d’Esquadra retirat Manel Fabregat. Es tracta d’una novel·la d’aventures que també conté misteri.

La trama de la novel·la es desenvolupa principalment a Ciutat Vella, encara que també a Sarrià-Sant Gesrvasi, Eixample, Gràcia i Sants-Montjuïc.

Finalment, us oferim un petit tast de la novel·la:

“Al gener Barcelona s’emmagreix. Queda despullada de fulles. Enbolcallada de núvols color pissarra, i d’una suau boira que s’enlaira. Mentre travesso la ciutat caminant, veig que la metropolis canvia. Rascada i tornada a rascar.

Escrita i reescrita.

Hi ha l’Eixample, la nova expansió, una victòria de la visió de futur modernista. La casa dels ossos de Gaudí, la Casa Batlló. Rajoles d’aiguamarina ondulants, bulboses. Travesso la inmensa plaça de Catalunya carregada amb els meus papers. Les muralles en altre temps fortificades s’amaguen sota els carrers circulars. De seguida, Barcelona es posa les vestidures medievals.”

LlegatSerp

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.