Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Club de lectura, Destacat, General, Novetat

Aquest mes llegim a…. Julio Cortázar en el Museu de la Música

11 novembre 2019 Sense Comentaris

Torna una nova sessió del Club de Novel·la Barcelonina. Aquest any tornem amb novetats, ja que hi ha sessions que farem als museus com és el cas de la sessió d’aquest mes. La primera d’aquestes sessions es celebrarà el dijous 14 de novembre al Museu de la Música a les 19 hores i tindrem una sorpresa que ens té preparada el nostre conductor: Mario Catelli.

EL AUTOR

Julio Cortázar va néixer a Brussel·les el 26 d’agost de 1914 i va morir el 1984. Els seus pares eren argentins i ell va tornar a l’Argentina als quatre anys. Va viure la infantesa a Banfield, es va graduar com a mestre d’escola i va començar a estudiar a la Universidad de Buenos Aires, que va haver de deixar per raons econòmiques. Després de treballar en diversos pobles de l’interior del país, també va exercir de docent a la Universidad de Cuyo fins que va renunciar al seu càrrec per desavinences amb el règim peronista. El 1951 va marxar de l’Argentina i des de llavors va fer de traductor independent de la Unesco a París.

El 1938 va publicar el llibre de sonets Presencia, amb el pseudònim Julio Denis. El 1949 apareixia la seva obra dramàtica Los reyes, i dos anys més tard Bestiario. Cortázar va tractar tots els gèneres (poesia, conte, assaig, novel·la), en una obra en la qual va destacar des de molt aviat la seva fantasia desbordant. Les seves grans novel·les són Los premios (1960), Rayuela (1963), 62/Modelo para armar (1968), Libro de Manuel (1973).

 

L’ OBRA

L’obra que comentarem serà El perseguidor de Julio Cortazar. Es tracta d’un conte llarg que comença quan el periodista Bruno Tesla vol fer una biografia del saxofonista Charlie Carter, que és un alter ego de Charlie Parker, el qual porta una vida desordenada i al mateix temps té dubtes metafísics.

Com sempre us desitgem una feliç lectura!

 

Julio_Cortazar

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.