Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat, Poesia

La BAB recomana… Haikús del Park Güell

19 gener 2020 318 views Sense Comentaris

 Parlar de Celdoni Fonoll és parlar de passió per la música i la poesia. Tota una carrera dedicada a musicar i difondre, tot cantant i recitant, els versos dels millors poetes en llengua catalana: des d’Estellés fins a Maria Mercè Marçal, passant per Espriu i Foix, entre molts altres.

Paral·lelament Fonoll ha desenvolupat una extensa obra literària, iniciada amb reculls i estudis sobre poesia popular que de seguida va donar pas a la creació pròpia: poemaris, dietaris i altres curiositats on l’erotisme, la sàtira, la ironia i l’amor per la natura conviuen amb el compromís amb la llengua, la cultura i Catalunya.

De tota aquesta producció destaquem avui al Llegeix B@rcelona el seu poemari Haikús del Park Güell (Cossetània, 2015)

En una primera part del llibre, Celdoni, veí i passejant assidu del Güell, plasma amb el minimalisme dels haikús, les impressions, sensacions, preocupacions i emocions que les seves caminades pel parc li inspiren. Alguns versos són molt poètics centrats en la natura i el goig de sentir-la; altres irònics, amb comentaris sobre la varietat d’usuaris que el visiten, i alguns crítics amb l’ús i l’abús de la invasió turística. A la segona part, combina (sense deixar el Park Güell) versos inspirats en paisatges, i natura amb altres on l’actualitat política i social són els protagonistes.

Recomanem també la lectura d’altre llibre de l’autor relacionat amb el Park Güell i que podeu trobar a les biblioteques El Caminant del parc : dietari 2011-2012 (Cossetània, 2016).

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.