Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat, Poesia

La BAB recomana… Haikús del Park Güell

19 gener 2020 Sense Comentaris

 Parlar de Celdoni Fonoll és parlar de passió per la música i la poesia. Tota una carrera dedicada a musicar i difondre, tot cantant i recitant, els versos dels millors poetes en llengua catalana: des d’Estellés fins a Maria Mercè Marçal, passant per Espriu i Foix, entre molts altres.

Paral·lelament Fonoll ha desenvolupat una extensa obra literària, iniciada amb reculls i estudis sobre poesia popular que de seguida va donar pas a la creació pròpia: poemaris, dietaris i altres curiositats on l’erotisme, la sàtira, la ironia i l’amor per la natura conviuen amb el compromís amb la llengua, la cultura i Catalunya.

De tota aquesta producció destaquem avui al Llegeix B@rcelona el seu poemari Haikús del Park Güell (Cossetània, 2015)

En una primera part del llibre, Celdoni, veí i passejant assidu del Güell, plasma amb el minimalisme dels haikús, les impressions, sensacions, preocupacions i emocions que les seves caminades pel parc li inspiren. Alguns versos són molt poètics centrats en la natura i el goig de sentir-la; altres irònics, amb comentaris sobre la varietat d’usuaris que el visiten, i alguns crítics amb l’ús i l’abús de la invasió turística. A la segona part, combina (sense deixar el Park Güell) versos inspirats en paisatges, i natura amb altres on l’actualitat política i social són els protagonistes.

Recomanem també la lectura d’altre llibre de l’autor relacionat amb el Park Güell i que podeu trobar a les biblioteques El Caminant del parc : dietari 2011-2012 (Cossetània, 2016).

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.