Inici » Aniversaris, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Efemèrides, General, Poesia

50 anys sense en Jack Kerouac

22 octubre 2019 Sense Comentaris

libro de esbozos kerouac

AMANECER

Los pájaros grises del Amanecer

Anuncian Ángeles colocados

con la espalda Rota

De follar toda la noche

Con Maricas de

San Remo Intensos

Y Ansiosos de aprender

La última Avidez

Literaria. Llegaron

entre Trinos para Imaginarse

el Horror, Enseñarselo

Al Millonario en

el Pelo del Ferrocarril

 

Kerouac, Jack. Amanecer a Libro de esbozos. Barcelona: Bruguera, 2008. Pàg. 371

 

beatJack Kerouac, autor nord-americà, d’ascendència franco-canadenca, va escriure sobre temes molt variats com l’espiritualitat catòlica, el jazz, la promiscuïtat, el budisme, les drogues, la pobresa i els viatges. Escrivia amb el mètode de    prosa espontània, o kickwriting, prenent nota dels seus pensaments i del que observava en els seus viatges per tot Estats Units i Mèxic, sense distingir entre prosa i poesia, però amb un estil desenfadat i fresc.

Es va convertir en una celebritat de l’underground i, juntament amb els altres de la generació beat: Allen Ginsberg, Neal Cassady, John Clellon Holmes, Herbert Huncke, Lucien Carr i William S. Burroughs, va ser considerat precursor del moviment hippy, encara que no s’entenia amb algun dels seus elements més radicals.

La paraula beat prové de beaten down que significa derrotat, reflectint una societat afectada per la depressió econòmica, la Segona Guerra Mundial i l’amenaça de la bomba atòmica.

Aquest grup va lluitar contra l’American Way of life, repudiaren implícitament els valors comercials, rebutjant els conformismes socials.

Des de la seva mort, el prestigi literari de Kerouac ha crescut, i s’han publicat diverses obres inèdites. Tots els seus llibres estan impresos avui, inclosos The Town and the City, On the Road, Doctor Sax, The Dharma Bums, Mexico  City Blues, The  Subterraneans, Desolation Angels, Visions of Cody, The Sea Is My Brother i Big Sur.

La fama no li va provar, ja que Kerouac, era tímid i eixelebrat, i tenia el costum de presentar-se begut a les entrevistes per a veure de passar gran tràngol d’explicar la mística de les novel·les que havia escrit molts anys enrere i que  ningú  no  havia gosat publicar.

El 21 d’octubre de 1969 Jean-Louis Kérouac, nom oficial de Jack Kerouac, va morir d’un vessament intern, producte d’una cirrosi, tenia 47 anys.

 

LÁPIDA

Yo era de esos crédulos

Ingenuos.

 

Kerouac, Jack. Lápida a Libro de esbozos. Barcelona: Bruguera, 2008. Pàg. 289

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.