Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Itineraris literaris, Novetat

Mossèn Cinto a Barcelona I

27 octubre 2019 Sense Comentaris

Aquesta setmana un presentem una selecció de llocs de Barcelona on mossèn Cinto va viure o va freqüentar. Un recorregut basat en les pàgines del llibre d’Andreu Carranza El poeta del poble que us convidem llegir i que trobareu a les Biblioteques.

Bust de Jacint Verdaguer a la Biblioteca de l’Ateneu Fotografia: BAB, 2019

El saló de l’Ateneu, al carrer de la Canuda, era ple a vesar, i hi eren presents les figures més importants de la cultura catalana d’aquell moment i tots els convidats d’honor vinguts d’altres països”. p. 11

“Caminava pels carrerons que envoltaven la Catedral de Barcelona”. p. 27

“Aquell any 1880 mossèn Cinto publicà dos llibres sobre Montserrat, Cançons i llegendes de Montserrat. A Barcelona, el seu pisat del carrer Canuda, enllestí molts d’aquells poemes, que havien begut de la inspiració directa en les seves excursions per les ermites i sendes de la muntanya. Al piset de Canuda 14 el venien a veure amics, com Bartrina, el poeta de Reus”. p. 297

“Mossèn Cinto entrà com a capellà al Palau Moja, al si de la família més rica i influent de tot Espanya”. p. 286

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.