Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Espai Barcelona, General, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana llegir… La Barcelona d’Hermes

11 octubre 2019 Sense Comentaris

La Barcelona d’Hermes/Caçadors d’Hermes. Barcelona: Albertí: Ajuntament de Barcelona,2016

Hi ha multitud de formes de conèixer una ciutat com Barcelona. Una de les més originals és la que es plasma al llibre La Barcelona d’Hermes, el col·lectiu Caçadors d’Hermes compost per  Enrique Camós, Jordi Casadevall, Angeles Durán, Núria Manchado, Rosser Messa i Albert Muñoz. S’han dedicat a buscar les representacions del déu grec per la ciutat i a partir d’aquí han elaborat nou rutes on ens donen pinzellades d’ història barcelonina amb la col·laboració de Max, Mireia Valls, Xavier Theros, Guillem Martínez, Ricard Martínez, Dani Cortijo, Aureli Vázquez, Inma Santos, Daniel Venteo, José Pardo i Carme Grandas. En realitat, ens fan una invitació a passejar la ciutat i adonar-nos d’aspectes que tot i que els tenim al davant no ens adonem.

L’elecció del déu Hermes no és casual perquè el podem trobar a molts llocs de la ciutat, segons la mitologia grega és un dels fundadors de Barcelona i a més és una divinitat protectora del comerç, els viatges i les ciències cosmogòniques.

Per acabar, us donem un petit fragment del llibre:

“La nostra acompanyant, Mireia Valls, considera que Hermes és tan present al port de Barcelona per un motiu: Hermes es correspon amb el món intermediari, l’ànima, entre el cos i l’esperit. L’ànima es relaciona amb l’aigua i l’aire, el cos amb la terra i l’esperit amb el foc. Hermes, per tant, és el mitjancer que proveeix de les eines necessàries per fer aquest trànsit, viatjar per la consciència i el pensament. De tota manera, els senyors burgesos que el van situar en llocs com aquest, vora l’aigua, no ho van fer pensant en la seva part espiritual sinó en l’activitat comercial que representa”

 

Llibre_La_Barcelona_d_Hermes.APU_.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.