Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

La BAB recomana… El Poeta del Poble

19 octubre 2019 Sense Comentaris

El poeta del poble (Barcelona : Destino, 2015) d’Andreu Carranza és una novel·la fascinant que arrenca amb Jacint Verdaguer com conseller de l’home més ric i influent del país, el marquès de Comillas, i acabat de coronar príncep dels poetes, un triomf social com mai abans no havia experimentat un escriptor català, en plena efervescència de la Renaixença.

Mossèn Cinto fou un viatger apassionat. La seva personalitat extraordinària, la seva generositat amb les almoines, els exorcismes i la relació amb la dona del Marquès de Comillas li portaren enormes problemes. I assistim a l’ascens i la caiguda d’una llegenda en vida. La polèmica l’acompanya el darrer tram de la seva vida: és una celebritat i tothom es posiciona amb la jerarquia o amb ell, que ha gosat desafiar-la.

Durant aquest mes farem un petit recorregut dels espais barcelonins on mossèn Cinto va viure o passejar. Esperem sigui del vostre interès.

Adjuntem bibliografia relacionada que trobareu a les Biblios, que poden enriquir el vostre coneixement:

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.