Inici » Destacat, Novetat, Poesia

Recordem… a Gustavo Adolfo Bécquer

22 febrer 2011 Sense Comentaris

Gustavo Adolfo Domínguez Bastida, més conegut com Gustavo Adolfo Bécquer,(Sevilla, 1836 – Madrid,1870), fou un dels poetes més importants del Romanticisme espanyol.

Va viure la seva infància i adolescència a Sevilla, fill i germà de pintors, es va dedicar també a la pintura, però quan l’any 1854 es va anar a viure a Madrid, va deixar de banda la pintura, per passar a dedicar-se a la literatura.En aquests inicis la seva carrera literària no va tenir especial ressò, i es va dedicar a escriure articles literaris a diaris.

A partir del 1866, les coses van millorar pel poeta a nivell econòmic ja que la feina que va obtenir de censor oficial de novel.les, el va permetre endinsar-se en la escriptura dels poemes que formaran part de les Rimas, durant la revolució de l’any 1868, quan Bécquer preparava les Rimas per la seva publicació el manuscrit es va perdre, i el poeta el va haver de refer de nou.

Bécquer que patia una malaltia des del any 1858, va morir a Madrid el 22 de desembre del 1870, als trenta-quatre anys.

La seva obra poètica més coneguda són les Rimas, es pot dir que amb aquesta obra s’inaugura la poesia moderna espanyola.

Els temes més importants tractats a les Rimas són: els records, l’amor, el desencant, l’afany d’evasió, la desesperança i la mort, entre d’altres. Respecte al tractament d’aquests temes als seus poemes, s’ha volgut veure un relat líric de diverses experiències amoroses del propi Bécquer.

En definitiva les Rimas, transmeten una senzillesa en apariència i una musicalitat que les fan properes al públic actual, ja que en els seus versos es parla de temes perdurables tot i el pas del temps.

Us recomanem el documental “Bécquer desconocido”, dirigit per Manuel H. Martín. Aquest documental ens apropa a la figura del poeta mitjançant entrevistes amb diferents experts, on descriuen un personatge allunyat del mite romàntic.

També us recomanem aquesta web amb poemes per llegir, veure i escoltar del poeta.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.