Inici » Activitats, Destacat, Novetat

Nova edició del festival “Literatura en trànsit”

17 setembre 2019 466 views Sense Comentaris

Us avancem la programació de la tercera edició del festival “Literatura en trànsit”, que tindrà lloc a diversos espais del districte d’Horta-Guinardó entre els dies 2 i 5 d’octubre, i que, com l’any anterior, està comissariat per Albert Lladó.

Com sabeu, les biblioteteques públiques del districte comparteixen un tret característic: la seva especialització en un gènere o tema literari. El festival respon a aquesta diversitat literària i la treu al carrer tot proposant un seguit d’espectacles, concerts i taules rodones, així com un concurs literari adreçat als més joves,

Trnsit1  Dimecres 2 d’octubre, 18.30 h
  QUAN VAIG ARRIBAR A BARCELONA

L’escriptora i traductora Monika Zgustova, nascuda a Praga, i l’editora i autora Valerie Miles, nascuda a Nova York, expliquen de quina manera van conèixer la ciutat i com, gràcies al seu treball, han ajudat a transformar-ne el panorama literari.

Lloc: Biblioteca Juan Marsé.
Presenta: Olga Jornet

_______________________________________

transit 2  Dimecres 2 d’octubre, 20 h
  POSAR NOM A UN MAPA SENTIMENTAL

Una projecció en un dels edificis emblemàtics del districte, una banda de jazz, i un grup d’escriptors són els ingredients d’una jam literària en directe on s’improvisaran històries situades als carrers del barri. El públic decideix la trama de cada relat i  està convidat a participar en l’escriptura en viu. Dinamitza Marcos Xalabarder, amb Miguel Villar Jazz Trio, entre d’altres.

Lloc: Façana de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé

_______________________________________

transit 3  Dijous 3 d’octubre, 18.30 h
  PARLEM DE… COMISSÀRIES I DETECTIUS

Luis Campo Vidal, creador de la detectiu Alexia Hurtado, i Anna Maria Villalonga, autora de novel·les com La dona de gris o El somriure de Darwin, conversen sobre les convencions de la novel·la negra, i de com sovint el gènere és, també, una excusa per parlar de la realitat social i política de cada moment històric.

Lloc: Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró.
Presenta: Llucia Ramis

_______________________________________

transit 4  Dijous 3 d’octubre, 20 h
  UNA RUTA CRIMINAL

Jordi Corominas, autor, entre altre llibres, de Paràgrafs de Barcelona, proposa un original itinerari pels racons del barri que han inspirat escenaris de cinema policíac i novel·la negra.

Comença a la plaça Montbau. Cal inscripció prèvia (gratuïta). Escriure a: b.barcelona.m@diba.cat}

_______________________________________

ttransit 5  Divendres 4 d’octubre, 18.30 h
  ENCARNAR LA PARAULA, VIRTUALITZAR LA VIDA

La dramaturga Victoria Szpunberg, autora d’obres com La màquina de parlar o Boys don’t Cry, i la pensadora Ingrid Guardiola, que ha publicat recentment l’assaig L’ull i la navalla, reflexionen sobre les relacions entre cos, pantalla i escena.

Lloc: Biblioteca Horta-Can Mariner.

Presenta: Aída Pallarès

_______________________________________

transit 6  Divendres 4 d’octubre, 20 h
  PELAT. MOVIMENT, POESIA, EQUILIBRI

Aquesta proposta de Joan Català esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. Es tracta d’una revisió natural de tècniques artesanals i de records propis. És una mostra canviant i única com a resultat de la interacció amb l’espectador.

Lloc:  Plaça Eivissa
_______________________________________

transit 7  Dissabte 5 d’octubre, 18.30 h
  CONÈIXER MARIA ZAMBRANO

Jesús Aguado i Carmen Danés recorden l’obra i la biografia de la pensadora i poeta, recitant alguns dels seus textos, i aprofundint en la creació a partir de la metàfora o en conceptes com la raó poètica.

Lloc: Biblioteca Mercè Rodoreda.

Presenta: Llucia Ramis

_______________________________________

transit 8  Dissabte 5 d’octubre, 20 hores
  EL PÈSOL FERÉSTEC

Gerard Segura i Maria Cabrera ofereixen en aquest concert, en format duet, una proposta que esdevé una barreja lluminosa de pop i poesia, i que trenca tòpics i inèrcies musicals.

Lloc:  Seu del Districte d’Horta-Guinardó

_______________________________________

transit 9  Dissabte 5 d’octubre, 21 h
  PENTINA’T LULA

Aquest grup, format per les germanes Anna i Laia Pantinat i Lula Thomas, pren com a punt de partida la música garage dels anys 60 i la new wave de la dècada dels 80 per actualitzar, des de la seva particular poètica, l’actitud dels primers punks.

Lloc: Seu del Districte d’Horta-Guinardó

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.