Inici » Activitats, Destacat, Novetat

Nova edició del festival “Literatura en trànsit”

17 setembre 2019 Sense Comentaris

Us avancem la programació de la tercera edició del festival “Literatura en trànsit”, que tindrà lloc a diversos espais del districte d’Horta-Guinardó entre els dies 2 i 5 d’octubre, i que, com l’any anterior, està comissariat per Albert Lladó.

Com sabeu, les biblioteteques públiques del districte comparteixen un tret característic: la seva especialització en un gènere o tema literari. El festival respon a aquesta diversitat literària i la treu al carrer tot proposant un seguit d’espectacles, concerts i taules rodones, així com un concurs literari adreçat als més joves,

Trnsit1  Dimecres 2 d’octubre, 18.30 h
  QUAN VAIG ARRIBAR A BARCELONA

L’escriptora i traductora Monika Zgustova, nascuda a Praga, i l’editora i autora Valerie Miles, nascuda a Nova York, expliquen de quina manera van conèixer la ciutat i com, gràcies al seu treball, han ajudat a transformar-ne el panorama literari.

Lloc: Biblioteca Juan Marsé.
Presenta: Olga Jornet

_______________________________________

transit 2  Dimecres 2 d’octubre, 20 h
  POSAR NOM A UN MAPA SENTIMENTAL

Una projecció en un dels edificis emblemàtics del districte, una banda de jazz, i un grup d’escriptors són els ingredients d’una jam literària en directe on s’improvisaran històries situades als carrers del barri. El públic decideix la trama de cada relat i  està convidat a participar en l’escriptura en viu. Dinamitza Marcos Xalabarder, amb Miguel Villar Jazz Trio, entre d’altres.

Lloc: Façana de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé

_______________________________________

transit 3  Dijous 3 d’octubre, 18.30 h
  PARLEM DE… COMISSÀRIES I DETECTIUS

Luis Campo Vidal, creador de la detectiu Alexia Hurtado, i Anna Maria Villalonga, autora de novel·les com La dona de gris o El somriure de Darwin, conversen sobre les convencions de la novel·la negra, i de com sovint el gènere és, també, una excusa per parlar de la realitat social i política de cada moment històric.

Lloc: Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró.
Presenta: Llucia Ramis

_______________________________________

transit 4  Dijous 3 d’octubre, 20 h
  UNA RUTA CRIMINAL

Jordi Corominas, autor, entre altre llibres, de Paràgrafs de Barcelona, proposa un original itinerari pels racons del barri que han inspirat escenaris de cinema policíac i novel·la negra.

Comença a la plaça Montbau. Cal inscripció prèvia (gratuïta). Escriure a: b.barcelona.m@diba.cat}

_______________________________________

ttransit 5  Divendres 4 d’octubre, 18.30 h
  ENCARNAR LA PARAULA, VIRTUALITZAR LA VIDA

La dramaturga Victoria Szpunberg, autora d’obres com La màquina de parlar o Boys don’t Cry, i la pensadora Ingrid Guardiola, que ha publicat recentment l’assaig L’ull i la navalla, reflexionen sobre les relacions entre cos, pantalla i escena.

Lloc: Biblioteca Horta-Can Mariner.

Presenta: Aída Pallarès

_______________________________________

transit 6  Divendres 4 d’octubre, 20 h
  PELAT. MOVIMENT, POESIA, EQUILIBRI

Aquesta proposta de Joan Català esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. Es tracta d’una revisió natural de tècniques artesanals i de records propis. És una mostra canviant i única com a resultat de la interacció amb l’espectador.

Lloc:  Plaça Eivissa
_______________________________________

transit 7  Dissabte 5 d’octubre, 18.30 h
  CONÈIXER MARIA ZAMBRANO

Jesús Aguado i Carmen Danés recorden l’obra i la biografia de la pensadora i poeta, recitant alguns dels seus textos, i aprofundint en la creació a partir de la metàfora o en conceptes com la raó poètica.

Lloc: Biblioteca Mercè Rodoreda.

Presenta: Llucia Ramis

_______________________________________

transit 8  Dissabte 5 d’octubre, 20 hores
  EL PÈSOL FERÉSTEC

Gerard Segura i Maria Cabrera ofereixen en aquest concert, en format duet, una proposta que esdevé una barreja lluminosa de pop i poesia, i que trenca tòpics i inèrcies musicals.

Lloc:  Seu del Districte d’Horta-Guinardó

_______________________________________

transit 9  Dissabte 5 d’octubre, 21 h
  PENTINA’T LULA

Aquest grup, format per les germanes Anna i Laia Pantinat i Lula Thomas, pren com a punt de partida la música garage dels anys 60 i la new wave de la dècada dels 80 per actualitzar, des de la seva particular poètica, l’actitud dels primers punks.

Lloc: Seu del Districte d’Horta-Guinardó

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.