Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: William Shakespeare (3a part)

17 febrer 2011 Sense Comentaris

Continuem parlant de Shakespeare. La poesia de Shakespeare arriba al seu punt àlgid amb la publicació dels Sonets al 1609, aquests estan considerats per la crítica com una de les obres més belles de la poesia lírica de tots els temps.

La classificació més tradicional  és de dividir els sonets en dos blocs. El primer comprèn les 126 primeres composicions, en aquestes  el tema dominant és l’amor del poeta per un jove ros atractiu. El segon bloc comprèn les 26 últimes composicions, en les quals domina el tema de la subjecció sexual que el poeta sent per una dona morena (la “Dama Fosca”). Els dos sonets restants són un afegit que no tenen a veure amb els temes tractats als dos blocs.

Els poemes recullen amb perfecció y matisos la passió amorosa i les seves vicissituds. Els temes més importants tractacts en els sonets són: l’amor,la procreació, la mort i el temps, en aquest últim, es fa més èmfasi en la fugacitat del temps, i el missatge que porta es aprofitar el temps per viure la vida més plena.

A continuació, fem una selecció de la poesia que podeu trobar a les biblioteques de William Shakespeare:

Tots els sonets de Shakespeare. Barcelona : Columna, 1993

Sonetos de amor=The Sonnets. Barcelona: Anagrama, 2007

Sonetos. Madrid : Hiperión, 1999

El Tórtolo y Fénix=The Phoenix and Turtle. Barcelona : Herder, cop. 1997

Poesía completa. Córdoba : Almuzara, cop. 2009

Recursos webs amb informació i poemes de Shakespeare: 

Biografia i fragments de l’obra de Shakespeare

Biografia i poemes de l’autor

Obra completa de Shakespeare en anglès

Vídeo amb un poema de l’autor (en anglès)

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.