Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Lectors, Novetat

El lector opina

8 setembre 2019 Sense Comentaris

Les set caixes / Dory Sontheimer. Barcelona : Angle, 2014.

Les set caixes és el testimoni de la història personal de Dory Sontheimer. Nascuda a Barcelona, educada com a catòlica en l’apostòlica i romana Espanya de Franco. Després de morir la seva mare, Dory Sontheimer amb 52 anys descobreix, en un armari de casa seva, set caixes amb fotografies, cartes, passaports i altres documents que li revelen la identitat jueva i la dramàtica història de la seva família, víctima de la persecució i matança de jueus perpetrada pel règim nazi. És l’inici d’un viatge de recerca personal que la portarà a fer descobertes familiars repartides per tot el món. Des de Catalunya anirà a França, Alemanya, Estats Units, Canadà, Anglaterra, República Txeca, Israel i Argentina seguint el rastre de la família de Dory el lector acompanyarà a Dory en la trobada amb els seus familiars, desconeguts amb els quals es reunirà per primera vegada. Aconseguint amb ella restaurar el nom, la dignitat i el record d’aquelles persones que ho van perdre tot, víctimes del nazisme i de l’Holocaust. Un testimoni únic sobre l’exili, la deportació i l’Holocaust.

Amb un llenguatge planer i sincer, Dory Sontheimer ha escrit un relat que documenta la vida dels jueus refugiats a Espanya i aconsegueix que la seva família retrobi una identitat negada i els diversos membres es descobreixin a si mateixos amb una emoció intensíssima que el lector comparteix fins a l’última paraula. Aquest llibre ens fa adonar de la importància de conservar la memòria històrica començant pel nucli familiar per saber qui som i quina és la nostra identitat. Realment coneixem qui és qui a casa nostra?

Nascuda a Barcelona el 1946 és llicenciada en farmàcia i òptica per la Universitat de Barcelona i graduada en PDG per la IESE Business School. Des de 2007 realitza estudis d’història contemporània i de narrativa. Ha impartit conferències en el Grup de Treball sobre Exili, Deportació i Holocaust a l’Auditori de Barcelona, en les Jornades d’Estudi i Debat Perseguits i Salvats, en el Museu d’Història de Barcelona. Aquest és el seu primer llibre.

©Mayte Duarte2019

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.