Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… La barrera

6 setembre 2019 Sense Comentaris

La barrera/Jordi de Manuel. Barcelona: Alrevés, 2019

Jordi de Manuel és escriptor, biòleg i professor de Ciències de la Natura nascut a Barcelona l’any 1962. Ha escrit novel·les i contes per adults. També ha publicat articles de recerca d’àmbit biològic.
La seva darrera novel·la és La barrera. El llibre comença quan els Mossos d’Esquadra Pau Ribó i Lídia Sánchez tenen encomanada una missió especial relacionada amb l’ús de substàncies que anul·len la voluntat i les seves primeres passes són la desaparició d’un diplomàtic rus i la desaparició d’una jove hondurenya que anava buscant una nova feina. La investigació els porta al Port Forum, on treballa Gaspar Garín, que s’encarrega de pujar i baixar la barrera i veu moviments estranys al moll D. És tracta d’una novel·la negra que enganxa i sorprèn.
La trama de la novel·la és desenvolupa als districtes de Sant Martí, Ciutat Vella i Eixample.
Finalment, us oferim un petit fragment de la novel·la:

“Pau Ribó es gira, estén els braços, tanca els ulls i respira fondo. Fa una visera amb una màper poder veure l’horitzó refulgent d’una mar platejada, plana. A pocs metres, a la mateixa pasarel·la , hi ha el chill-out d’una sala de festes del port. A mà dreta, s’alça una plataforma de plaques solars gegantina. Gira la vista cap a l’oest i albira els edificis grisos del Front Marítim, el nou skyline de la ciutat; cap a l’est s’alça la xemeneia de la central elèctrica, l’edifici de la depuradora i, a tocar de la desenvocadura del Besòs, els tres dits imponents de l’antiga incineradora que apunten cap al cel. S’eixuga de nou el front amb el dors de la mà i reprèn la carrera per la rampa. Mira cap endavant. La noia que ha vist fa un minut s’ha convertit en un puntet llunyà.”

Portada-La-barrera-300-637x1024

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.