Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Lectors, Novetat, Poesia

Concha García García, Premi Internacional de Poesia Dama de Baza

23 juliol 2019 Sense Comentaris

 

La poeta Concha García García és la guanyadora del tercer Premi Internacional de Poesia Dama de Baza, que atorga l’Ajuntament de Baza anualment a poetes de parla hispana.

Concha García Premio

Concha García, nascuda a La Rambla (Còrdova) el 1956, viu a Barcelona des de la seva infància. Llicenciada en Filologia Hispànica per la UB, Concha García és cofundadora de l’Aula de Poesia de Barcelona i presidenta de l’Associació Dones i Lletres. Ha estat professora a les universitats de la República (Montevideo, Uruguai), Viedma (Patagònia argentina) i Comodoro Rivadavia (Patagònia argentina).

Des de 1991, la seva obra poètica, publicada en plaquettes i en llibres, ha estat recollida en nombroses antologies i ha estat parcialment traduïda a l’anglès, l’alemany, el suec, l’italià, el portuguès i el francès. A més de la seva constant aportació crítica a la premsa, així com a posar en valor el paper de la dona en la literatura espanyola, ha estudiat i divulgat la poesia argentina, ha traduït l’obra poètica d’Ingebor Bachmann, ha estat jurat del Premis Ciutat de Barcelona i, des del 2000, coordina les Jornades de Debat Poètic. Els seus treballs sobre poesia s’han publicat en revistes com Ínsula, Revista de la Universidad de México, Taifa, Zurgai i Cuadernos Hispanoamericanos.

Concha García és autora d’una poesia personal i innovadora, amb una perspectiva peculiar i fragmentària de l’existència. La obra obra ha estat reconeguda amb diversos guardons: Premi de poesia Barcarola,  Premio Jaime Gil de Biedma o el recent Premi Internacional de Poesia Dama de Baza.

 

Entrevista a Concha García realitzada a Barcelona el 14 de febrer de 2007.

 

Concha García recitant el poema ‘Se ha estropeado el tiempo’ del llibre Árboles que ya florecerán (2001) 

Blog personal de l’autora

Poemaris de l’autora a les Biblioteques de Barcelona:

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.