Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. Hotel Astoria

19 juliol 2019 Sense Comentaris

 

Hotel Astoria/Pedro Zarraluki. Barcelona: Anagrama, 1997

Pedro Zarraluki és un escriptor nascut a Barcelona l’any 1954. Col·labora habitualment en mitjans de premsa i radio i imparteix classes a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonés. Ha escrit les novel·les: La noche del tramoyista (1986), El responsable de las ranas (1990), Premi Ciutat de Barcelona i Premi Ojo Crítico, La historia del silencio(1994), Premio Herralde, Hotel Astoria (1997), Para amantes y ladrones (2000), Un encargo difícil (2005), Premio Nadal i Todo eso que tanto nos gusta (2018). A més, ha escrit relats breus i la novel·la juvenil El hijo del Virrey.

Hotel Astoria és una novel·la que comença quan Silvia cau des d’una habitació del Hotel Astoria i en la caiguda mata un conseller del Movimiento, el qual portava un maletí que desapareix i tothom vol trobar. Ana, la filla de Silvia, deixa la família amb la qual convivia i es trasllada a viure a l’hotel on se sent a disgust per l’ambient que l’envolta.

La trama del llibre es desenvolupa principalment al Hotel Astoria i a indrets de l’Eixample i Ciutat Vella i també hi ha alguna menció a Gràcia, Sant Martí i Sarrià-Sant Gervasi.

Finalment, us oferim un petit fragment de la novel·la:

“ La noche, que en Barcelona parece a veces un reflejo del fondo del mar, se saturaba con el olor profundo de algas y alquitranes. Por el aire se deslizaban invisibles corrientes de humedad. Una brisa cargada de vaho empapaba los automóviles aparcados, se filtraba bajo la puerta del hotel como una inundación impalpable y, si el portero franqueaba a alguien el paso, arrastraba hacia el interior una densa bocanada de aliento marino. En el bar, a salvo de aquella atmósfera acuática, el humo se estancaba formando secos nubarrones. Isabel permanecía en el mismo lugar, però su actitud había cambiado. Ya no se comportaba como si hubiera bebido, y reflexionaba con las manos unidas sobre la rodilla. Movía el pie con suavidad en un lento balanceo”

hotelAstoria

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.