Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Escriptura creativa, General, LLetres joves-HG, Poesia

Slam en femení

27 juny 2019 Sense Comentaris

 

La poesia és un “show”, sobre tot quan es tracta de slam poetry. Amb l’Slam s’ha aconseguit que la poesia sigui popular, en el sentit primer del terme, poesia del poble, que expressa els seus problemes i preocupacions, les seves emocions, com en els poemaris més intimistes, però sense tancar-ho en un llibre, si no que s’escampa als quatre vents des d’un escenari.

L’Slam, com el rap o el hip-hop, tracta de pujar a l’escenari i recitar, en el cas de l’Slam sense música, encara que a vegades s’acompanya del ritme sincopat de body music. 

Als 80’s, a Chicago, Marc Smith va popularitzar les competicions de slam. A Barcelona, els germans Torras, la Marta i el Salva , van fundar el Poetry Slam Barcelona i ja fa anys que organitzen competicions, actualment, un cop al mes, té lloc una competició de slammers en directe al CCCB, on 10 participants ho donen tot per a que el jurat (escollit a l’atzar entre el públic assistent) els puntui ben alt. El resultat forma part de la lliga nacional i internacional de slam poetry.

De les trobades del CCCB en resaltem la participació femenina, per això, i per a que comenceu a entrar en aquest món, us deixem una mostra prou representativa de la seva feina en femení:

Adriana Bertran va estudiar filologia hispànica i anglesa, i també direcció teatral i interpretació i ara dedica gran part del temps a la poesia, campiona d’Espanya i subcampiona d’Europa el 2018 de slam poetry.

Ona Salvat, estudiant de Llengües i Literatures Modernes, editora i poeta.

Margalida Followthelida treballa com a psicòloga i estudia comunicació audiovisual. Des del 2016 recita poemes per Europa. Campiona d’Espanya el 2017 i medalla de bronze europeu el mateix any; coorganitza el Poetry Slam Mallorca i Illes Ballears.

Isa García és llicenciada en Història contemporània i en Antropologia social i cultural. Guanyadora de diverses competicions, tallerista i coorganitzadora de Slam Poetry Santako, és l’actual presidenta de Poetry Slam España.

Marta B.,  Marta Begué és slamer, rapera, forma part de dues bandes de hip-hop fusió: Bat the Beat i BX1D. És subcampiona del Poetry Slam Barcelona 2019.

El districte d’Horta-Guinardó organitza el concurs Lletres Joves-HG i des de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda ens ocupem de les categories de poesia i slam.

Els requisits per presentar-se a la categoria de Slam són:

  • Ha de ser un poema original, propi i sense attrezzo
  • El text es recita a capella.
  • La duració ha de ser d’un màxim de 3 minuts.
  • Ha de fer alguna referència al districte d’Horta-Guinardó
  • Per més detalls consultar les bases aquí.

Animeu-vos a participar ara que ja heu vist com n’és d’engrescador l’slam!!!!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.