Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… L’àngel de les tenebres

7 juny 2019 Sense Comentaris

L’àngel de les tenebres/Josep-Lluís González. Barcelona: Angle: 2013

Josep-Lluís González és un escriptor nascut a Sabadell l’any 1965. Va cursar Filologia Anglesa i va completar els estudis a les universitats de Warwick, la Sorbona i Oxford, no es va doctorar. Va viure 23 anys al Regne Unit. Actualment és director de la British School de Barcelona. Ha escrit els llibres: L’esguard d’Orfeu (2003), Des del cor del Marroc (2006) i L’àngel de les tenebres (2013), que és la novel·la que us recomanem avui.El llibre comença quan Xamuel Benvenist, procurador del Call i físic del rei Pere III el Ceremoniós, surt de casa de la seva amant cap a la sinagoga en escoltar uns crits que donen a entendre que ha hagut un crim. Un cop arriba a la sinagoga li informen que ha estat assassinat un nadó i tractarà de trobar l’assassí. Tot es complicarà quan hi hagin nous assassinats de nadons.

La trama de la novel·la es desenvolupa a l’any 1384 en un moment en que Barcelona patia la pesta negra, amb l’excepció del Call. Els escenaris de la novel·la són bàsicament el Call jueu, el barri de la Ribera i Montjuïc.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:
“Dret a la finestra del seu escriptori, envoltat de llibrots antics i espelmes apagades perquè a mig matí ja s’hi esmunyien foguerades de sol, Xamuel contemplava la processó cristiana que havia sortit de la Seu i que ara s’apropava a la placeta de Sant Jaume. L’entrada principal de casa Benvenist donava al carrer de la sinagoga xica però, des d’aquella cambra, que era dalt de tot i a la part de darrere del alberg, es podia veure l’hort i , més enllà un mur força esquifit, la ciutat dels qui creuen en el falsari de Natzaret. A més del carrer que baixava des de la plaça nova cap al Regomir i els que menaven al Palau Reial i a la cort del veguer, la vista es contemplava amb belles edificacions d’aquella Barcelona aliena al call, on dominaven esglésies i casalots de nobles i burgesos.”

àngeltenebres

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.