Inici » Destacat, General, Novetat, Poesia

Presentem “Plensa/Estellés. L’Hotel París”, amb Àlex Broch i Jèssica Jaques

24 maig 2019 Sense Comentaris

Bodego-Plensa-1024x733Dimecres vinent, en un acte organitzat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, es presenta a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda un dels aconteixements editorials i artístics de l’any. Ens referim al llibre Plensa / Estellés · L’hotel París, editat per Enciclopèdia Catalana.

La història d’aquest llibre, en què l’escultor Jaume Plensa homenatja i regelleix artísticament el poeta Vicent Andrés Estellés, es remunta gairebé quaranta anys enrere, quan Plensa vivia a Berlin i va quedar captivat per la lectura del poemari Hotel París.  Va ser aleshores que el va regalar a la seva companya Laura amb una dedicatòria i alguns dibuixos.

Més de 30 anys després, l’escultor ha recuperat l’obra amb el seu llenguatge artístic actual, amb un protagonisme especial pel coure, el material amb què ha creat unes pàgines metàl·liques on s’entrelliguen matèria, paraula, transparència, llum…

El resultat ha estat una edició de bibliòfil, que trobareu exposada a la biblioteca, i que presentaran Àlex Broch, crític literari, i Jèssica Jaques, professora d’Estètica i Teoria de les Arts.

L’acte es clourà amb una lectura de poemes a càrrec de Noemí Caballer.

Data: 29 de maig, 19h
Lloc: sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda
Accés lliure

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.