Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. La cuinera

31 maig 2019 Sense Comentaris

La cuinera/Coia Valls. Barcelona: Ediciones B, 2014.
Coia Valls és una escriptora, actriu, professora d’educació especial i logopeda, nascuda a Reus l’any 1960. Ha publicat les novel·les: La princesa de Jade (2010), amb la qual va guanyar el Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica, El mercader (2012), Les torres del cel (2013), La cuinera (2014), Amor prohibit (2015), Etheria(2016), Si tu m’escoltes (2017) i Els camins de la llum (2018). També ha publicat novel·la juvenil. Ha adaptat tres de les seves novel·les al teatre: El mercader (2012), Les torres del cel (2013) i La cuinera (2014).
La novel·la La cuinera comença quan la jove orfena Constança Clavé es trasllada en vaixell des de Lima fins a Barcelona sota la protecció del funcionari real Joaquín de Acevedo, que s’ha compromès a protegir-la davant el Virrei. Quan arribi a Barcelona, viurà en la casa de la seva avia, però també té com objectiu trobar el famós cuiner Pierre Bres, per treballar sota les seves ordres, desenvolupar els coneixements que té en gastronomia i ascendir en l’escala social.
L’acció de la novel·la es desenvolupa principalment a Ciutat Vella, però també hi ha mencions a Collserola, Gràcia, Poblenou, Montjuïc i Horta.
Finalment, us oferim un petit tast de la novel·la:

“Com que no podien transitar per la Rambla, que estava tota aixecada per plantar-hi arbres i preparar l’enllumenat, van fer un recorregut paral·lel per carrerons de mala mort, pels quals semblava que a cada cantonada el carruatge havia de quedar encaixat.
Aquella era una altra Barcelona, molt allunyada de la que era habitual per a ella, però que també coneixia de prop. Era la mateixa, sí: la que va descobrir en les seves sortides nocturnes saltant pels terrats, la que l’acollia en aquell colomar del carrer de l’Hospital. Ara li semblava com com si tot plegat hagués succeït en una altra vida.
A ella no li resultaven tan ofensives, les olors dels orins, però a Monsieur Plaisir l’obligaven a cobrirse els narius amb un mocador de lli. Una sacsejada produïda pel cotxer en estirar violentament la brida dels cavalls va descol·locar el barret d’en Pierre, el qual, enutjat, li va demanar explicacions.”

 

Cuinera

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.