Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Club de lectura, Destacat, General, Novetat

Sessió oberta del club de lectura amb Eulàlia Sariola

13 maig 2019 Sense Comentaris

El dimarts 14 de maig de 2019 a les 19 hores haurà una sessió especial del Club de Lectura de Novel·la Barcelonina a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, ja que tindrem el plaer de conversar amb l’il·lustradora i traductora Eulàlia Sariola, que ens parlarà del seu còmic El món per un forat  en una sessió oberta a tothom.

L’AUTORA

 Eulàlia Sariola i Mayol és una il·lustradora i traductora nascuda a Barcelona l’any 1944. Als 19 anys va anar a treballar a un kibutz a Israel i va aprendre hebreu. Ha il·lustrat un centenar de llibres, ha exposat a Catalunya i Israel i ha traduït poesies i novel·les de l’hebreu. Amb el cómic El món per un forat publica per primera vegada un llibre que és del tot seu.

L’OBRA

El món per un forat és una novel·la gràfica on Eulàlia Sariola retrata les primeres etapes de la seva vida, fins als dinou anys. Com ella mateixa explica “se’m va acudir que volia explicar una sèrie de coses a partir de la meva infància i vaig començar a escriure-les. No m’acabava d’agradar. Les imatges sí que les tenia al cap. Vaig posar-me a dibuixar, i ha sortit aquesta història de com una nena de la postguerra descobreix el món.”

El Món per un forat  observa amb precisió i realisme, una generació de dones nascudes en la dècada dels anys quaranta i, que, per més inri, van ser educades en escoles de monges, on el món es veia pel forat de la culpa, el pecat, la disciplina i el càstig. Explica l’autora que va ser, precisament, per la  seva dèria de dibuixar tot el que veia que va rebre més d’un càstig. La tossuderia li va despertar la vocació il·lustradora. També la tossuderia li va despertar la curiositat per comprendre i, sobretot, per reaccionar. La petita protagonista de la història, transcorre de la infància a l’adolescència despertant a la realitat social i política dels anys seixanta i opta per la militància contra l’absurd, la uniformitat, la mediocritat i la grisor i a favor d’una societat justa, equitativa, conseqüent i amable.

Com sempre, us hi  esperem i  us desitjem una feliç lectura!!

eulalia-sariola-300x300

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.