Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Efemèrides, General, Novetat, Teatre

La BAB recomana… Dia Mundial de l’Art

14 abril 2019 Sense Comentaris

“L’art és, generalment, una activitat o producte realitzat per l’ésser humà amb una finalitat estètica i comunicativa, mitjançant la qual s’expressen idees, emocions o, en general, una visió del món” 

(Wikiquote, la col·lecció lliure de citacions i frases de Wikipèdia)

El 15 d’abril es commemora El Dia Mundial de l’Art, declarat per l’Associació Internacional de l’Art amb la finalitat de promoure consciència de l’activitat creativa a tot el món. Aquesta data va ser escollida en honor al dia del naixement de Leonardo da Vinci. Seleccionat com un símbol mundial de pau, tolerància, llibertat dexpressió, fraternitat i multiculturalisme.

Dins d’aquest context us volem recomenar la lectura d’Art, obra de teatre escrita per Yasmina Reza estrenada l’any 1994 a la Comédie des Champs-Elysées i publicada al nostre país per editorial Bromera (2013) i editorial Anagrama (1999).

Ambientada a París, a finals dels anys 80, Serge, un apassionat de l’art modern, adquireix per una xifra astronòmica un estrany quadre del mestre Antrios, consistent en una simple tela blanca. Els seus amics Yvan i Marc intenten fer-li comprendre que sobre la tela no hi ha res, però Serge s’obstina a percebre una obra mestra de l’art abstracte, amb línies que canvien (les trames de la tela). La discussió sobre el significat de l’art posarà en perill la pròpia amistat entre els tres amics, que acaben dibuixant sobre la tela. Finalment la tornen a netejar, i quedarà exposada amb orgull a casa de Serge.

Després de ser estrenada a diferents capitals europees, Art arribà a Madrid l’any 1998 de la mà de Josep Maria Flotats, aconseguint el Premi Max entre d’altres guardons. També es va representar amb molt èxit al Teatre Goya de Barcelona i al Temporada Alta Teatre Municipal  de Girona.

97884902616998433908936

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.