Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. Paràgrafs de Barcelona

26 abril 2019 Sense Comentaris

Paràgrafs de Barcelona/ Jordi Corominas. Barcelona: Àtic dels llibres, 2019

    Jordi Corominas és un escriptor, crític literari i agent cultural nascut a Barcelona l’any 1979. Ha publicat novel·les, assajos i llibres de poesia. És fundador de Loopoesia. Col·labora amb els mitjans Leer, El Diario, El Confidencial i Radio 3.

Paràgrafs de Barcelona és el seu darrer llibre, en el qual ens convida a donar una nova mirada de la ciutat i adonar-nos de detalls que s’ens escapen de llocs on segur que  hem passat moltes vegades. Altra intenció del llibre és superar el que l’autor anomena mandra del barceloní, que no acostuma a sentir curiositat per la part de la ciutat que queda lluny d’on viu.

Al llibre trobarem històries de la ciutat, curiositats i anecdotes i a més l’autor ens parla de la seva relació amb la ciutat i ens explica les seves impressions sobre aspectes arquitectonics, urbans, socials i polítics de la ciutat. També ens confessa al final del llibre que hi ha una sèrie de llocs que no han sortit molt al llibre, ja sigui perquè el autor els desconeix o els ha transitat poc o desconeix la seva història. En definitiva, es tracta d’un llibre per conèixer millor la ciutat passejant.

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“Fins fa poc no anava gaire al Carmel, crec que ja ho he dit, però no m’importa repetir-ho. Quan hi vaig sento com si sortís de l’avern i arribés a un cel enmarcat a la plaça de Pastrana, des d’on acostumo a quedar amb uns amics inexperts que no saben el que els espera. Ho esbrinen al carrer Llobregós, amb un pendent tan pronunciat que la Montesa hi feia les seves proves per veure si les motocicletes eren fiables. Hi ha un moment que la pujada adquireix connotacions èpiques. Per sort, hi ha una escala mecànica i la respiració es relaxa, més que res per la pau de no morir caminant.”

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.