Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: William Shakespeare (2a part)

10 febrer 2011 Sense Comentaris

Seguim parlant del gran poeta i dramaturg anglès, William Shakespeare.

El 1594, Shakespeare s’associa a la companyia Lord Chamberlain’s Men, les seves obres foren representades en la cort de la reina Elizabeth I, i també en la del seu successor Jaume I, d’aquí el canvi de nom de la companyia a King’s Men. Gràcies a la seva feina va adquirir popularitat, i en poc més de dos anys va escriure les tragèdies Romeu i Julieta (1595) i Ricard II (1595), i les comèdies El somni d’una nit d’estiu (1595) i El mercader de Venècia (1596). En aquestes obres es desprèn un estil poètic en el qual la musicalitat del vers pren la mateixa importància que les accions en sí.

A partir de 1600, les obres publicades per Shakespeare passen a tenir una visió tràgica, i escriu gran part de les grans tragèdies més reconegudes:Macbeth (1606), Otel.lo (1604), Hamlet (1601), El rei Lear (1605), Antoni i Cleopatra (1606), entre d’altres.

El 1611, s’estableix a la seva ciutat natal, Stratford, i a partir d’aquí la seva activitat literària decreix considerablement. Shakespeare va morir el 23 d’abril de 1616.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.